Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Οι φωτογραφίες αυτές, από την περασμένη Κυριακή που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν, ήδη, κάνει το γύρο του κόσμου. Αποτυπώνουν τον «ανθρωπισμό», τον οποίο οι ΗΠΑ εφαρμόζουν στους αιχμαλώτους της βάσης του Γκουαντανάμο. Ομως, οι «Ταλιμπάν» του Μπους δεν αρκούνται στην «προσωπική ευχαρίστηση», που τους προκαλεί ο κανιβαλισμός τους. Νιώθουν ακόμα μεγαλύτερη χαρά, όταν απαθανατίζουν αυτόν τον κανιβαλισμό. Οταν, μέσω των παραπάνω φωτογραφιών, στέλνουν μήνυμα στον κόσμο για το βαθύτερο νόημα της «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας τους.

Οι Αμερικάνοι ενδεχομένως θα μοιράσουν κι άλλες τέτοιες φωτογραφίες, αφού η ψυχολογία τους ως «σίριαλ κίλερς» είναι δύσκολο να κορεστεί. Αλλά, ακόμα και με τα στοιχεία που μέχρι τώρα μας έχουν προσκομίσει, έχουν επιβεβαιώσει πλήρως τη διαπίστωση του «Ριζοσπάστη», που στις 12/9/2001 (προσέξτε την ημερομηνία, ήταν μια μόλις μέρα μετά την 11η του Σεπτέμβρη), έγραφε: «Ποτέ δεν είχε υπάρξει τέτοιος τρομοκράτης στην ανθρωπότητα, όπως οι ΗΠΑ».

Εκείνες τις μέρες, που ο «Ρ» προειδοποιούσε για το τι θα ερχόταν μετά τους δίδυμους πύργους, κάποιοι άλλοι συμμετείχαν σε σεμινάρια της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Εκεί, τους μάθαιναν να προφέρουν με στόμφο τη φράση «είμαστε όλοι Αμερικάνοι». Και - προφανώς - παραμένουν «Αμερικάνοι». Σαν αυτούς, που φρουρούν τους σιδηροδέσμιους των φωτογραφιών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ