Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Κέρδη 35%!.. «Υστερα από τρεις πτωτικές χρήσεις όσον αφορά την κερδοφορία τους (-11% το 2000, -10% το 2001 και -17% το 2003) οι εισηγμένες πέτυχαν το 2003 αύξηση των προ φόρων κερδών τους μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας κατά 35%, στα 6,89 δισ. ευρώ. Αν εξαιρεθούν οι εταιρείες επενδύσεων, ο ρυθμός αύξησης των αντίστοιχων κερδών διαμορφώνεται στο 32%, στα 6,83 δισ. ευρώ, ενώ ο ρυθμός αύξησης εκτός τραπεζών και χρηματοοικονομικού τομέα υποχωρεί στο 22,7% (στα 5,05 δισ. ευρώ). Ο συνολικός κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 10,6%, στα 67,69 δισ. ευρώ, ενώ εκτός του χρηματοοικονομικού τομέα ο ρυθμός ανόδου υποχωρεί ελαφρώς στο 9,8%. Καταλυτική συμβολή στα αποτελέσματα των εισηγμένων κατά τη χρήση του 2003 έπαιξαν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις, για τη χρήση χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών, κατώτερων συντελεστών απόσβεσης και ενσωμάτωσης των υποαξιών με συμψηφισμό της υπεραξίας των ακινήτων στα ίδια κεφάλαια» (ΒΗΜΑ).

Απολογητές... «Είναι αλήθεια ότι τα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και εξαγγέλλονται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Θα πρέπει ωστόσο να συνεκτιμηθεί η επισήμανση του Γ. Παπανδρέου πως κατέληξε σ' αυτά, ύστερα από διάλογο που είχε με τους συνταξιούχους στη διάρκεια των περιοδειών. Με αυτή την έννοια συνιστούν και ένα δείγμα γραφής για το πώς εννοεί τη νέα διακυβέρνηση» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

Το διπλό «λάθος»... «Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Παπανδρέου αυτή την ώρα λαθεύει. Και λαθεύει διπλά. Γιατί οι πολίτες έχουν λάβει τις αποφάσεις τους και δεν πείθονται με υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής και γιατί με τη στάση του καλλιεργεί προσδοκίες ανεκπλήρωτες στον ελληνικό λαό, μεταδίδει ψευδή εικόνα για την κατάσταση της οικονομίας και δυσχεραίνει το έργο της επόμενης κυβέρνησης» (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ