Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Χρήσιμη υπενθύμιση: «Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ανακοίνωσε, την Παρασκευή στη Βαρσοβία, ότι δεσμεύτηκε κατ' ουσίαν στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., ενώ κατά την ίδια δήλωση του κ. Σημίτη δε συζητήθηκε το Κυπριακό...» (Κύρα Αδάμ -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«Χαρούμενη» τακτική: «Η τακτική Αθήνας - Λευκωσίας στο σχέδιο Ανάν αν συγκριθεί με την τακτική που ακολούθησαν η Αγκυρα και ο Ντενκτάς ασφαλώς δημιουργεί ένα κλίμα διαπραγματεύσεων που είναι εναντίον των ελληνικών - ελληνοκυπριακών συμφερόντων. Από την πρώτη στιγμή που έλαβαν το σχέδιο Ανάν, τα διάφορα κέντρα εξουσίας της τουρκικής πλευράς στέλνουν μηνύματα εντόνου προβληματισμού... Η Αθήνα και η Λευκωσία, αντίθετα, εμφανίστηκαν εξαρχής θετικές απέναντι στο σχέδιο Ανάν» (Αθ. Ελλις - «ΝΕΑ»).

Με αποζημίωση: «Η εναλλακτική λύση στο σχέδιο Ανάν: διαιώνιση της διχοτόμησης χωρίς καμία αποζημίωση. Υπ' αυτό το πρίσμα το σχέδιο Ανάν προσφέρει στους Ελληνοκύπριους το μέγιστον στο πλαίσιο του εφικτού» (Από το σχόλιο της ΝΤΟΪΤΣΕ ΒΕΛΕ -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Καλός σύμμαχος: «Με απλά λόγια, η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται για τον κ. Ερντογάν ένας ανέλπιστα καλός σύμμαχος για την προώθηση των δικών του πολιτικών συμφερόντων και των εθνικών συμφερόντων της Τουρκίας» (Γιώργος Κουβαράς -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

Παρά μόνο... «Μια πολεμική επέμβαση στο Ιράκ θα προκαλέσει μια ιδιαίτερα μεγάλη γεωπολιτική αβεβαιότητα χωρίς κανένα σπουδαίο πρακτικό όφελος, παρά μόνο για να επικυρώσει τον ηγεμονισμό της Αμερικής» (Ν. Χριστοδουλάκης - «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ