Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
Πολιτική επιλογή η δίωξη

Να δοθεί η πρέπουσα απάντηση στις εκλογές καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Εξαρχείων Νεάπολης, με ανακοίνωση που εξέδωσε για την επίθεση εναντίον του «Ριζοσπάστη», η οποία όπως τονίζει «δεν ήταν προσωπική επιλογή του υπουργού για τη δήθεν συκοφάντηση και προσβολή του για την αμφιλεγόμενη "αντιστασιακή του δράση"».

«Η δίωξη - συνεχίζει - ήταν πολιτική επιλογή των κυρίαρχων κύκλων, ντόπιων και ιδίως των Αμερικανών, με δύο στόχους: α) Να τρομοκρατηθεί κάθε τίμιος και δημοκράτης άνθρωπος - άσχετα πολιτικής τοποθέτησης - ο οποίος αντιστέκεται και αντιδρά (και υπάρχουν πολλοί) στη νέα τάξη και στον εθνικό στόχο του Σημίτη για τη συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ. β) Να γονατίσει οικονομικά τη μόνη εφημερίδα που γράφει πάντοτε την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι και αυτό βέβαια ενοχλεί τους "εκσυγχρονιστές σοσιαλιστές"».

Καταλήγοντας η Επιτροπή σημειώνει: «Πρέπει επιτέλους οι "εγκλωβισμένοι", τίμιοι, αξιοπρεπείς και πατριώτες, σε όποιο χώρο κι αν βρίσκονται, να προβληματιστούν και να καταλάβουν ότι ο δρόμος που διάλεξε η κυβέρνηση είναι ολισθηρός και επικίνδυνος για τα συμφέροντα του λαού και της χώρας και οδηγεί σε φασιστικές επιλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ