Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν»!

Ανακοίνωση της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ

Σε ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ με ανακοίνωση - καταγγελία, που κυκλοφόρησε μετά την τραμπούκικη επίθεση. Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη δολοφονική επίθεση με λοστούς και σιδερογροθιές, σε βάρος των στελεχών του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, Αγγελου Μπούζη και Γιώργου Ηλιόπουλου, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της προεκλογικής συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Βαριά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε και παραμένει στο νοσοκομείο ο Αγγελος Μπούζης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ. Η επίθεση έγινε από μια οργανωμένη και καθοδηγούμενη ομάδα 30 περίπου τραμπούκων, φωνάζοντας ακατονόμαστες βρισιές κατά του ΚΚΕ. Είναι ο ίδιος μηχανισμός και η ίδια ομάδα που είχε πραγματοποιήσει την επίθεση κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων ενάντια στον αρχιδολοφόνο Κλίντον.

Η τρομοκρατική επίθεση των τραμπούκων δείχνει ότι η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση ανησυχούν από την απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ στο λαό της Ηλείας. Ανησυχούν γιατί το ΚΚΕ, με την πολιτική του Λαϊκού Μετώπου και της λαϊκής συσπείρωσης αποτελεί πόλο αντίστασης, αντεπίθεσης του λαού ενάντια στην ΟΝΕ, την ευρωΝΑΤΟική υποταγή, τους αντιδημοκρατικούς νόμους και τις αντιλαϊκές επιθέσεις. Είναι φανερό ότι θορυβούνται από την άνοδο της εκλογικής επιρροής του ΚΚΕ και γι' αυτό εντείνουν την τρομοκρατία.

Τονίζουμε ότι ο χυδαίος αντικομμουνισμός, οι δίκες και διώξεις από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλλιεργούν το έδαφος για τέτοιου είδους επιθέσεις. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ταυτόχρονα και τον ηθικό αυτουργό αυτών των επιθέσεων.

Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν!

Δε μας τρομάζουν οι επιθέσεις και ο αντικομμουνισμός. Καλούμε το λαό στις εκλογές να ψηφίσει μαζικά το ΚΚΕ, για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό Λαϊκό Μέτωπο, ενάντια στην πλουτοκρατία, τα αντιδημοκρατικά μέτρα και τον αντικομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ