Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΙΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ

Στο χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους, ο Αγις Παπαστεργίου, υποψήφιος βουλευτής, υπογράμμισε: «η σημερινή μας συγκέντρωση αποδεικνύει τη θέληση του λαού του νομού μας να υπερψηφίσει τον συνδυασμό του ΚΚΕ. Αποδεικνύει όμως και την ανησυχία των συμπολιτών μας για την εξέλιξη των πραγμάτων στη χώρα μας και στο βαλκανικό περίγυρο. Η νέα τάξη πραγμάτων δείχνει και πάλι απειλητική το σκοτεινό της πρόσωπο στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στο γειτονικό σερβικό λαό. Και δυστυχώς ο ΝΑΤΟικός αυτός εφιάλτης βοηθιέται από την κυβέρνηση Σημίτη».

Και συνέχισε: «Ομως αυτό δεν αποτελεί το μόνο λόγο ανησυχίας των Ελλήνων. Η νεολαία βασανίζεται από την ανεργία, την ανεπαρκή παιδεία, τα ναρκωτικά, την εγκληματικότητα. Οι εργαζόμενοι αγωνιούν για την επιβίωσή τους, για το μισθό τους, για το ωράριό τους, για την ίδια τους την εργασία. Οι συνταξιούχοι βυθίζονται καθημερινά και περισσότερο στη φτώχεια και την ανέχεια. Οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου βλέπουν με απελπισία να κατρακυλούν οι τιμές των προϊόντων τους, ξεριζώνονται από τον τόπο τους και αναγκάζονται να γίνουν εσωτερικοί μετανάστες, πυκνώνοντας τις τάξεις των ανέργων εργατών. Το κράτος πρόνοιας ξηλώνεται ολοκληρωτικά και τ' ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων ξεπουλιούνται. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία υποτιμάται από την ανυπαρξία ιδανικών, τη θεοποίηση του "τζόγου" και της "αρπαχτής" και την αθρόα παραγωγή χυδαίων προϊόντων υποκουλτούρας σ' ένα πλαίσιο πολιτιστικού "ΚΙΤΣ".

Είναι προφανές, ότι για όλα αυτά υπεύθυνος είναι ο δικομματισμός, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που αποτελούν τις δύο όψεις του αυτού νομίσματος. Είναι οι δύο πρεσβευτές του νεοφιλελευθερισμού και της κοινωνίας της ζούγκλας».

Η άλλη προοπτική

Αναφερόμενος στην άλλη προοπτική, που προβάλλει το ΚΚΕ, ο Αγις Παπαστεργίου, τόνισε: «Ομως μέσα σ' αυτό το ζοφερό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, διαφαίνεται μια ελπιδοφόρα προοπτική, μια προοπτική αντίστασης των πολιτών, που αρνούνται να δεχτούν, ότι το χρηματιστήριο είναι η κρατούσα ιδεολογία του λαού μας, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η "υπερκυβέρνηση" της χώρας μας και το ΝΑΤΟ "αφεντικό" του στρατού μας.

Αυτή την προοπτική εκφράζει με την πολιτική του πρόταση το ΚΚΕ. Για τη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων, ώστε να προχωρήσει και στη ζωή αυτή η εναλλακτική λύση, αξίζει να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές μας. Αυτό το μήνυμα της συμπαράταξης στέλνουν οι εκατοντάδες συμπολίτες και συμπολίτισσες που στηρίζουν σ' αυτές τις εκλογές το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και σ' αυτό το κάλεσμα έχουμε όλοι υποχρέωση ν' ανταποκριθούμε. Να γιατί η ίδρυση, η συγκρότηση, το δυνάμωμα του Λαϊκού Μετώπου αποτελεί το μονόδρομο, τον αγωνιστικό μονόδρομο για ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό μας».

Και κατέληξε λέγοντας: «Καλούμε τους εργάτες, τους αγρότες, τους διανοούμενους, καλούμε ιδιαίτερα την ελληνική νεολαία, όλοι μαζί να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ, να δυναμώσουμε το Λαϊκό Μέτωπο και να σηκώσουμε πιο ψηλά την κόκκινη σημαία της κοινωνικής δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ