Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύγχρονος Καιάδας

Φάνταζε ως μελλοντικός και μακρινός εφιάλτης, που όλοι ήθελαν να πιστεύουν ότι δε θα περάσει από τη σφαίρα κάποιων νοσηρών εγκεφάλων και των εργαστηρίων των πολυεθνικών στη σκληρή πραγματικότητα. Κι όμως, η ακόρεστη δίψα για υπερκέρδη δε σταματά πουθενά... Ο λόγος για την απόφαση της κυβέρνησης Μπλερ να υιοθετήσει το αίτημα των ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες αξιώνουν να υποβάλουν τους υποψήφιους πελάτες τους σε γενετικές εξετάσεις, προκειμένου να εξακριβώσουν αν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο να προσβληθούν μελλοντικά από κάποιες σοβαρές ασθένειες! Με βάση τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων του DNA, οι ασφαλιστικές εταιρίες θα καθορίζουν και τα ασφάλιστρα!!!

Οι διαστάσεις και οι επιπτώσεις της απαίσιας αυτής απόφασης είναι τρομακτικές και ασύλληπτα απάνθρωπες. Χωρίς να είμαστε ειδήμονες, είναι φανερό ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, στο βαθμό που θα επιτραπεί να επιβάλουν οι πολυεθνικές το τερατούργημά τους.

***

Πρώτα απ' όλα, μια διόλου ευκαταφρόνητη κατηγορία ανθρώπων θα αποκλείεται από την ασφάλιση - η ιδιωτική ασφάλιση είναι το «μέλλον» που θέλουν να δημιουργήσουν - επειδή θα φαίνεται ότι εμφανίζουν προδιάθεση εμφάνισης κάποιας νόσου! Θα πρέπει, επίσης, να ληφθεί υπόψη πως η τάση που επικρατεί είναι ότι γενικότερα θέλουν τους ασφαλισμένους με ανταποδοτικές εισφορές σε ατομική βάση, μερικώς ασφαλισμένους, κ.ο.κ. Αρα, οι πληροφορίες του γενετικού υλικού θα χρησιμοποιηθούν για ξεκαθάρισμα ανάμεσα σε «εύρωστους» και «καθ' όλα υγιείς» και στους «μελλοντικά ασθενείς». Μιλάμε για ένα σύγχρονο Καιάδα και τη δημιουργία νέων ρατσιστικών διακρίσεων.

Δεύτερον, οι πληροφορίες γενετικού υλικού επιδιώκεται να χρησιμοποιηθούν από τους εργοδότες και στις προσλήψεις εργαζομένων στις εταιρίες τους. Πρόσφατα στις ΗΠΑ εργοδοτικές οργανώσεις απέκτησαν πρόσβαση στα σχετικά αρχεία και χρησιμοποίησαν στοιχεία του DNA και προχώρησαν σε απολύσεις!

Τρίτον, η διακίνηση πληροφοριών γενετικού υλικού προβλέπεται σε ορισμένες διεθνείς συνθήκες, όπως η Συνθήκη Σένγκεν, με στόχο την αξιοποίησή τους για να αντιμετωπιστούν οι «ανεπιθύμητοι».

***

Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με την προεκλογική αναμέτρηση στη χώρα μας; Κάτι παραπάνω από ολοφάνερη. Αρκεί να υπενθυμίσουμε την πρόσφατη δήλωση του Κ. Σημίτη (στη συνέντευξή του στον «Αλφα»): «Και όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, εγώ πιστεύω ότι η Αριστερά - και δεν είμαι ο μόνος - χρειάζεται νέους στόχους, νέους δρόμους, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα προβλήματα της εποχής. Εχω και άλλους στην παρέα αυτή, από τον κ. Ζοσπέν, τον κ. Ντ' Αλέμα, τον κ. Μπλερ, το κ. Σρέντερ...». Πιστεύει κανείς ότι ο Κ.Σημίτης ή ο Κ. Καραμανλής θα πει όχι στα ανάλογα αιτήματα των ασφαλιστικών εταιριών, πολλές από τις οποίες ήδη λειτουργούν και στη χώρα μας;


Π.Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όπλο το RNA ενάντια στην ηπατίτιδα C και τον ιό «Εμπολα»! (2014-07-13 00:00:00.0)
Αμφισβητούν το κατηγορητήριο (2014-02-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-05-13 00:00:00.0)
Θωρακίζουν το σύστημα από τον εχθρό λαό (2009-07-16 00:00:00.0)
Επικίνδυνη προσέγγιση πολυεθνικών σε βάση δεδομένων γενετικού υλικού (2005-09-29 00:00:00.0)
«Εγκληματικά ανεύθυνη η κλωνοποίηση ανθρώπου» (2001-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ