Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΚΚΕ
«Σχέσεις αγώνα - σχέσεις ζωής»

Τους δικούς τους ανθρώπους, υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ, υποδέχτηκαν χτες στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες

«Σχέσεις αγώνα - σχέσεις ζωής» δένουν τους ναυτεργάτες με το ΚΚΕ. Ετσι ειπώθηκε από τους ίδιους χτες το πρωί όταν υποδέχτηκαν «τους δικούς τους - όπως τους χαρακτήρισαν - ανθρώπους», τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Γιώργο Τούσσα και τον συνδικαλιστή ασυρματιστή Γιώργο Μαρίνο, υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι περιόδευσαν σε ακτοπλοϊκά πλοία που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Η περιοδεία άρχισε από την κουζίνα του πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» και συνεχίστηκε στο μηχανοστάσιο. Στη διάρκεια της συζήτησης των ναυτεργατών του πλοίου με τους υποψήφιους του Κόμματος κυριάρχησε η ανησυχία για τα όσα ετοιμάζονται σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και σε βάρος του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας. «Αυτοί περιμένουν το αποτέλεσμα της κάλπης. Αν το ΚΚΕ δε βγει ενισχυμένο και επιβραβευτεί η πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα, ο λογαριασμός που θα πληρώσουμε θα είναι πολύ βαρύς», ανέφερε στη διάρκεια της συζήτησης ο Γιώργος Μαρίνος, ενώ ο Γιώργος Τούσσας πρόσθεσε ότι ειδικά τους ναυτεργάτες τους περιμένουν νέα αντιναυτεργατικά μέτρα, «αν το αποτέλεσμα είναι θετικό για το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τους παρατρεχάμενούς τους».

Σειρά είχε το πλοίο «ΑΡΚΑΔΙ». «Εμείς ξέρουμε πού θα ρίξουμε την ψήφο», ήταν μια από τις φράσεις που κυριάρχησαν όταν οι ναυτεργάτες υποδέχονταν τους υποψήφιους. «Πρέπει με την ψήφο μας να κόψουμε τα πόδια αυτής της πολιτικής και ταυτόχρονα να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να την ανατρέψουμε», συμπλήρωσε τον συνάδελφό του ο Γιώργος Μαρίνος. «Στις 10 του μήνα με την ψήφο μας θα πρέπει να έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για νέους πιο δυναμικούς αγώνες», είπε και ο Γιώργος Τούσσας.

Με ζεστές κουβέντες υποδέχτηκαν τους δύο υποψήφιους του ΚΚΕ και οι ναυτεργάτες του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗ». Πρόκειται για τους ναυτεργάτες που αναχαίτισαν την επίθεση του Σήφη Βαρδινογιάννη, μεγαλομετόχου της ΑΝΕΚ, ο οποίος επιχείρησε, με τις πλάτες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να επιβάλει στα πλοία της μεγαλοεταιρίας το έκτρωμα της μηνιαίας «σύμβασης ναυτικής εργασίας», καταργώντας έτσι τη συλλογική σύμβαση. Μάλιστα από τους ίδιους ειπώθηκε, στη διάρκεια της κουβέντας, ότι «αφού προσπάθησαν να καταργήσουν τη σύμβαση προεκλογικά, όλοι καταλαβαίνουμε τι θα γίνει μετά τις εκλογές αν τους ψηφίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ