Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενισχύστε το λαϊκό μέτωπο!

Στο εργοστάσιο της ΣΟΦΤΕΞ, στην Αθήνα, περιόδευσε χτες κλιμάκιο υποψηφίων του ΚΚΕ

Μέσα σε μονάδες παραγωγής χαρτιού που κάποτε έσφυζαν από κόσμο που δούλευε, ενώ τώρα οι μηχανές έχουν σιγήσει, στο εργοστάσιο της ΣΟΦΤΕΞ στην Αθήνα, περιόδευσαν χθες ο Γιώργος Μαυρίκος και ο Τέλης Γόντικας, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Η επιχείρηση, που κάποτε αποτελούσε το καμάρι της ελληνικής χαρτοβιομηχανίας, καθώς κάλυπτε το 60% των αναγκών της αγοράς, σήμερα «φυτοζωεί» και μετά βίας μπορεί να απασχολήσει τους 1.200 εργαζόμενους που δουλεύουν. Επίσης με ευθύνη της κυβέρνησης, η ΣΟΦΤΕΞ μεταβιβάστηκε τον περασμένο Ιούνη σε πολυεθνική εταιρία με εξευτελιστική τιμή. Ολοι οι παράγοντες που ενεπλάκησαν στην ιδιωτικοποίηση και η κυβέρνηση, τόνιζαν ότι εγγυώνται την εργασία των 1.275 εργαζομένων της επιχείρησης και ότι για τρία τουλάχιστον χρόνια (δηλαδή τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνη του 2002) δε θα γίνει καμία απόλυση. Παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις όμως, ο νέος ιδιοκτήτης προχώρησε στις απολύσεις 7 εργαζομένων, από τα τμήματα της Λάρισας και της Πάτρας.

«Πρέπει να ενισχύσετε στις εκλογές το ΚΚΕ ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα μέτωπο λαϊκό, ένα μέτωπο αγώνα. Ενα μέτωπο που θα βρίσκεται απέναντι από τους εργοδότες, την κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Γιώργος Μαυρίκος, στους εργαζόμενους της μονάδας παραγωγής Χ2. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μονάδα είναι καθοριστική για όλο το εργοστάσιο, αφού είναι η κύρια μονάδα παραγωγής χαρτιού, που απασχολεί τα περισσότερα άτομα. Μετά την αγορά του εργοστασίου, αυτή η μονάδα για πρώτη φορά έκλεισε στις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ πολλοί εργαζόμενοι πήραν αναγκαστικές άδειες.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό και απαντώντας σε ερωτήσεις εργαζομένων για τις αλλαγές που σχεδιάζονται να γίνουν μετά τις εκλογές, ο Γ. Μαυρίκος τόνισε, ότι αν δεν παρθούν μέτρα, αν οι εργαζόμενοι δεν αγωνιστούν, σε λίγα χρόνια «τα παιδιά μας θα διαβάζουν στην ιστορία ότι κάποτε οι γονείς τους έπαιρναν σύνταξη, ήταν ασφαλισμένοι, έπαιρναν άδειες, καθώς όλα θα έχουν καταργηθεί!».

Από την πλευρά του ο Τέλης Γόντικας σημείωσε, ότι σε περίπτωση που εφαρμοστούν οι αλλαγές που σχεδιάζονται στην κοινωνική ασφάλιση, «θα έχουμε εργαζόμενους που θα δουλεύουν μέχρι τα 70, ενώ όσον αφορά τις κοινωνικές παροχές, θα φτάσουμε στο επίπεδο της ανταπόδοσης, θα πληρώνουμε στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, προκειμένου να μας παρέχουν ό,τι είναι υποχρεωμένο το κράτος να κάνει». Καταλήγοντας σημείωσε, ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που δεν πάει χαμένη, καθώς είναι ένα ακόμα βόλι στον αγώνα υπέρ του λαϊκού μετώπου, υπέρ του αντίπαλου δέους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα για αλληλεγγύη στους εργάτες της ΣΟΦΤΕΞ (2002-07-24 00:00:00.0)
Να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση (2001-10-05 00:00:00.0)
Στάση αναμονής (2000-11-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-06-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-01-09 00:00:00.0)
Δρομολογείται η επιστροφή της στον Κεφάλα! (1996-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ