Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε μας τρομοκρατούν τέτοιες ενέργειες

Δήλωση του Κώστα Καζάκου

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος, που βρισκόταν από το μεσημέρι στον Πύργο, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την επίθεση των τραμπούκων κατά στελεχών του ΚΚΕ:

«Φτάσαμε στον Πύργο στις 13.45 και αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση που μας θύμισε παρωχημένες εποχές της δεκαετίας του '60, τότε που είχαν χρησιμοποιηθεί οι λεγόμενοι αγανακτισμένοι πολίτες και οι "αυθόρμητες αντιδιαδηλώσεις" που ακολουθούσαν τότε τις εκδηλώσεις της τότε Αριστεράς.

Μισή ώρα πριν στην κεντρική πλατεία του Πύργου μέρα μεσημέρι και ενώ οι σύντροφοι έδιναν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κεντρική εκδήλωση, ομάδα ντόπιων τραμπούκων - γνωστών στην κοινωνία του Πύργου - επιτέθηκαν στους συντρόφους, στην αρχή με ένα αισχρό υβρεολόγιο κατά του Κόμματος και της ηγεσίας του και στη συνέχεια επιτέθηκαν στον γραμματέα της ΝΕ Ηλείας Αγγελο Μπούζη, τον γρονθοκόπησαν, τον ποδοπάτησαν, μαζί και τον υποψήφιο του ΚΚΕ Γ. Ηλιόπουλο και τον Ν. Καραθανασόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δ. Πελοποννήσου. Ο σ. Αγγελος Μπούζης βρίσκεται καθηλωμένος στο νοσοκομείο με εγκεφαλική διάσειση, θλάση αυχένα, κάταγμα ρινικού οστού και τραύμα στη μύτη.

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση. Ηδη κατατέθηκε μήνυση και θέλουμε να ελπίζουμε ότι η επίθεση αυτή είναι ένα τοπικό φαινόμενο και παρόλο που τέτοιες ενέργειες ευνοούνται από το κλίμα της τρομοκρατίας και της μεγάλης πίεσης που ασκείται στους ψηφοφόρους, με δεδομένη την αλαζονεία της κυβερνητικής παράταξης, στοιχείο που αποχαλινώνει τους παρακρατικούς, ελπίζουμε ότι δεν είναι καθοδηγούμενο και ότι η Αστυνομία θα πάρει τα μέτρα της και θα περιφρουρήσει την εκδήλωση και ότι η κυβέρνηση θα πάρει εκείνα τα μέτρα ώστε οι πολίτες να εκφραστούν ελεύθερα στις εκλογές. Οπως και να 'χει το ζήτημα, οι κομμουνιστές και οι λαϊκές δυνάμεις που τους στηρίζουν όχι μόνο δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν από τέτοιες ενέργειες, αλλά αντίθετα θα συσπειρωθούν, θα ατσαλωθούν. Η επιτυχία της αποψινής συγκέντρωσης είναι δεδομένη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ