Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ
Το Μέτωπο, αντίπαλο δέος

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ - και είμαστε χιλιάδες - για να δώσουμε μήνυμα αντίστασης, αγώνα, ανατροπής», τόνισε, μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Χαρίλαος Αρχοντής, στέλεχος της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης», υποψήφιος βουλευτής. «Ενα μήνυμα - εξήγησε - ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, σ' όλες τις εκδοχές του και σ' όλα τα πολιτικά στηρίγματά του. Ενάντια στην ΟΝΕ, τις Συμφωνίες του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ. Ενάντια στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των εμποροβιομηχάνων, των πολυεθνικών. Ενάντια στην ιμπεριαλιστική "νέα τάξη πραγμάτων". Το ΝΑΤΟ και το νέο δόγμα του. Τη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση, τις επεμβάσεις στα Βαλκάνια και τον ιμπεριαλισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Και συνέχισε: «Βρισκόμαστε εδώ, εργαζόμενοι, άνεργοι, άντρες και γυναίκες, αποφασισμένοι ν' αντιταχθούμε στην αποδιάρθρωση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, στη "Λευκή Βίβλο", στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στις απολύσεις, στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, στη μόνιμη και παρατεταμένη ανεργία, στον εργασιακό μεσαίωνα των ευλύγιστων εργασιακών σχέσεων, αλλά και συνειδήσεων.

Βρισκόμαστε εδώ, εργαζόμενοι, αγρότες και αγρότισσες, αποφασισμένοι ν' ανατρέψουμε την ΚΑΠ και τις συμφωνίες της ΓΚΑΤΤ, την "ΑΤΖΕΝΤΑ 2000", τις επιδιώξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για πλήρη έλεγχο των μεγάλων κρατών και των πολυεθνικών. Εμπνεόμαστε από τις μεγάλες αγροτικές εξεγέρσεις του '95 και '96. Συναντιόμαστε στο Σιάτλ και αλλού, με τους αγώνες των αγροτών όλου του κόσμου».

«Είμαστε απόψε εδώ - υπογράμμισε στη συνέχεια - νέες και νέοι που αντιπαλεύουμε το μέλλον της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, της περιθωριοποίησης, που παλεύουμε για μια εκπαίδευση ενιαία, δημόσια, χωρίς φραγμούς, ενάντια στη μετατροπή της παιδείας σε εμπόρευμα.

Είμαστε απόψε εδώ, όλοι και όλες που αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην Ολυμπιάδα του 2004, που θέλουμε μια ανάπτυξη που να σέβεται τους εργαζόμενους και τη φύση.

Είμαστε απόψε εδώ, όλοι και όλες που δημιουργούμε τις εστίες της αμφισβήτησης και δημιουργίας στην Τέχνη και τον Πολιτισμό».

Και κατέληξε τονίζοντας: «Κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Απορρίπτουμε το δικομματισμό, τις αντιλαϊκές πολιτικές τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ. Ξεπερνάμε τις λογικές υποταγής της Αριστεράς στις αστικές πολιτικές επιλογές που επιδιώκουν οι ηγεσίες του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ. Συμβάλλουμε αποφασιστικά και εμείς της "Κομμουνιστικής Ανανέωσης", μέσα από την εκλογική συνεργασία με το ΚΚΕ, στη συγκρότηση του ΜΕΤΩΠΟΥ, στη δημιουργία του αντίπαλου δέους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάστε το δικομματισμό και την κεντροαριστερά (2006-10-21 00:00:00.0)
Διαδηλώνουμε μαζί (2003-06-20 00:00:00.0)
Συμπορευόμαστε! (2000-04-03 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτια μάχης και ελπίδας (2000-04-02 00:00:00.0)
Ορμητήριο δολοφόνων η πόλη μας (2000-03-18 00:00:00.0)
"Πρέπει να αντισταθούμε από κοινού" (1999-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ