Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπάρχει «φως», υπάρχει το ΚΚΕ

Περιοδεία  του Κράτη Κυριαζή, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στην Α` Αθηνών, στη Διεύθυνση Πληροφορικής του υπουργείου Γεωργίας

Να βάλουν «φρένο» με την ψήφο τους στο κατά μέτωπο χτύπημα που δέχονται σήμερα τα δημοκρατικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού, από την εφαρμογή μιας πολιτικής «κομμένης και ραμμένης» στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου, κάλεσε προχτές τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Πληροφορικής του υπουργείου Γεωργίας, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α` Αθηνών ΚράτηςΚυριαζής.

Η επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή στο κτίριο της Αχαρνών κάθε άλλο παρά τυπική ενημέρωση για τις θέσεις του Κόμματος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ηταν μια δίωρη κουβέντα - που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει αν γίνεται ανάμεσα σε φίλους ή αγνώστους - στην οποία κυριάρχησαν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των εργαζομένων για το «θολό» αύριο, αλλά και πολλά μα πάρα πολλά ερωτηματικά που απαιτούσαν συγκεκριμένες απαντήσεις.

«Δε θέλω να μου βάλετε άλλους προβληματισμούς. Αυτούς τους έχω ήδη», ήταν τα λόγια που βγήκαν αυθόρμητα από το στόμα μιας εργαζόμενης, όταν ο Κράτης Κυριαζής άρχισε να απαριθμεί τις αντιλαϊκές «προσταγές» της ΕΕ - με το ηλεκτρονικό φακέλωμα της συνθήκης «Σένγκεν», την ΟΝΕ, το Ασφαλιστικό, αλλά και τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημοσίου τομέα που αφορούσε άμεσα τους συζητητές του - και τα «μύρια κακά» που θα επιφέρει στο λαό η εφαρμογή τους από την όποια αυριανή κυβέρνηση. «Απάντηση θέλω, αν υπάρχει "φως". Υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει ένα όραμα στον κόσμο;» συνέχισε.

«Αν τα έχετε συνειδητοποιήσει όλα αυτά, πρέπει να ψηφίσετε ΚΚΕ», απάντησε ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος, εξηγώντας πως για να μπει «φρένο» στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται, «πρέπει ν' αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων». Και ο μόνος που μπορεί να το πετύχει αυτό, είναι εκείνος που το συμφέρον του είναι αντίθετο απ' αυτό του μεγάλου κεφαλαίου, που προωθούν τα ευρω-ενωσιακά κόμματα: Ο απλός εργαζόμενος, ο αγρότης, ο συνταξιούχος, η μικρομεσαία επιχείρηση. «Ο λαός είναι αυτός που πρέπει να μπει στη μέση και να βγάλει από το κέντρο τη μεγάλη δύναμη», είναι η μοναδική λύση που έδωσε στους εργαζόμενους ο Κράτης Κυριαζής. «Εάν εσείς οι εργαζόμενοι θέλετε, τότε πρέπει να αντιδράσετε και στις εκλογές, αλλά και με τους αγώνες του λαού» τους παρέπεμψε, πριν τους καλημερίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ