Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Α.Π.Θ.
Πλήγμα κατά της ελευθεροτυπίας

Τις ενέργειες Γιαννόπουλου κατά του «Ριζοσπάστη», καθώς και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης καταδικάζει με απόφασή του το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε όλοι μάρτυρες της ολοένα και εντεινόμενης τρομοκρατίας που προωθείται από την κυβέρνηση Σημίτη. Οπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις του λαού στα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζονται σε καθημερινή βάση, καθώς και η ανάπτυξη του τρομακτικά (γι' αυτούς) ενεργοποιημένου λαϊκού κινήματος δε θα ήταν δυνατό να τους αφήσουν αδιάφορους. Το αντίθετο μάλιστα!

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, έχουν βάλει σε κίνηση όλα τα μέσα που διαθέτουν, με στόχο το χτύπημα του κινήματος. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο προωθούμενης τρομοκρατίας εντάσσεται και η δίωξη της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» από τον κ. Γιαννόπουλο. Ο Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής κατανοεί ότι η δίωξη αυτή δεν είναι απομονωμένη από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί και σαφέστατα δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα. Είναι μέρος της κατάπτυστης προσπάθειας που γίνεται για τη φίμωση του Τύπου, για την εξάλειψη της ελευθεροτυπίας. Με τη δίωξη αυτή πλήγματα δέχονται τα δικαιώματα για την ελεύθερη έκφραση κάποιων απόψεων, για αναμετάδοση από τον Τύπο συγκεκριμένων γεγονότων, καθώς και το δικαίωμα άσκησης κριτικής, ειδικά πάνω σε πολιτικά ζητήματα. Γίνεται, λοιπόν, απόλυτα κατανοητό ότι η δίωξη είναι δίωξη πολιτική. Γι' αυτό το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής: δηλώνει τη συμπαράστασή του στο διωκόμενο «Ριζοσπάστη», καταδικάζει τις ενέργειες Γιαννόπουλου, καθώς και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, καταδικάζει κάθε προσπάθεια φίμωσης του Τύπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ