Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν βάλει απουσία στο ΚΚΕ

Στο νοσοκομείο περιόδευσε χτες κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη Β` Πειραιά, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας δεν έχουν βάλει απουσία στο ΚΚΕ. Είναι το μόνο κόμμα που με συνέπεια έχει σταθεί δίπλα τους συμπαραστάτης των αγώνων τους. Το Δεκέμβρη, μετά από περιοδεία του Σπύρου Χαλβατζή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε με Ερώτησή της φέρει στη Βουλή τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό του νοσοκομείου. Και αυτή η Ερώτηση δεν ήταν η μοναδική που το ΚΚΕ έχει καταθέσει στη Βουλή για τα προβλήματα του νοσοκομείου. Ετσι χτες όταν με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή ο Σπύρος Χαλβατζής επισκέφθηκε το Κρατικό μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στη Β` Πειραιά Σέβη Καραφυλάκη, Βέρα Νικολαΐδου και Παναγιώτη Λυκούδη μπορούσαν να κοιτούν κατάματα τους εργαζόμενους ζητώντας την ψήφο τους.

Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει καθόλου από την τελευταία φορά που αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε επισκεφθεί το Κρατικό, που η λειτουργία του οφείλεται στις προσπάθειες του προσωπικού και σε καμία περίπτωση στη βοήθεια που θα έπρεπε να παίρνει από την κυβέρνηση. Εξάλλου η κατ' εντολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης κυβερνητική πολιτική κινείται στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης του Δημόσιου Τομέα της Υγείας και ενίσχυσης του ιδιωτικού. Τι σημαίνει «εκσυγχρονισμός» για τα Δημόσια Νοσοκομεία γίνεται αμέσως αντιληπτό μόλις κάποιος μπει στο γραφείο των επιμελητών. Στη διάθεση 19 γιατρών υπάρχει ένας χώρος 2Χ3, όπου οι φάκελοι υποχρεωτικά είναι στοιβαγμένοι πάνω στην ντουλάπα σε ντάνα που φτάνει σχεδόν ως το ταβάνι. «Εδώ σε πλακώνει ο εκσυγχρονισμός», σχολιάζει ο Σπύρος Χαλβατζής, προσθέτοντας ότι την εποχή που ήταν πολιτικός κρατούμενος σε ανάλογο χώρο βάζανε μόνο 15 άτομα. «Το ΚΚΕ ήταν και είναι κοντά σας. Τώρα χρειάζεται ενίσχυση, γιατί τα δύσκολα έρχονται μετά την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ», λέει στους συγκεντρωμένους γιατρούς του Παιδιατρικού Τμήματος.

Η περιοδεία συνεχίζεται. Τα φυλλάδια του ΚΚΕ αλλάζουν χέρια. Πολλοί τα κρατούν για να τα διαβάσουν μετά τη δουλιά, που πράγματι είναι μεγάλη, αφού το νοσοκομείο εφημερεύει. «Εσείς αγωνίζεστε, αλλά είστε λίγοι», λέει ένας ασθενής. «Δώστε μας δύναμη να γίνουμε πολλοί», απαντά ο Σπύρος Χαλβατζής. «Αυτή τη φορά εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ» δηλώνει κάποιος που ακούει τη συζήτηση. Δεν ήταν ο μόνος που είπε ότι στις εκλογές του Απρίλη θα ψηφίσει για πρώτη φορά το ΚΚΕ. Οι υποψήφιοι βουλευτές συνεχίζουν την περιοδεία τους σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου. «Θα βγει το ΠΑΣΟΚ;», ρωτά μια νοσοκόμα. «Το θέμα είναι να ενισχυθεί το ΚΚΕ», τονίζει ο Σπύρος Χαλβατζής. «Εγώ λέω να κάνω απόχη», είναι η γνώμη κάποιου άλλου. «Αν το κάνεις αυτό, ψηφίζεις και τους δύο» επισημαίνει ο Σπύρος Χαλβατζής.

«Ο θάλαμος είναι προσωρινά κλειστός», γράφει η πινακίδα έξω από την πόρτα με ημερομηνία 8/9/99. Ετσι είναι άλλοι εννέα θάλαμοι. Από τότε δηλαδή που μετά το σεισμό κρίθηκαν ακατάλληλοι. Στο μεταξύ οι ασθενείς στοιβάζονται στο διάδρομο. Βέβαια κτίζεται νέο κτίριο, αλλά με απελπιστικά αργούς ρυθμούς. Τα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ