Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ανάπτυξη με κοινωνικά προοδευτικά κριτήρια

Ηταν εξαιρετικά επιτυχημένη η επιστημονική συζήτηση που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ (ΠΕΣ), με θέμα την οικονομική ανάπτυξη κατά την ΟΝΕ και μετα - ΟΝΕ εποχή. Και ήταν γιατί κατά την προεκλογική αυτή περίοδο, όπου άλλοι διασταυρώνονται σε στημένες εμφανίσεις, μια πλειάδα έγκριτων πανεπιστημιακών δασκάλων, οικονομολόγων και διανοητών, ανέδειξε ένα κρίσιμο θέμα, σε συνάρτηση με τους αρνητικούς παράγοντες που συνοδεύουν την ασκούμενη κυβερνητική οικονομική περιοριστική πολιτική. Αυτών που οδηγούν στο πάγωμα της αγοράς, στη συρρίκνωση του παραγωγικού δυναμικού, στη βάναυση εφαρμογή της ιδιωτικοποίησης, στο στραγγαλισμό των κοινωνικών κατακτήσεων.

Τόσο με τις εισηγήσεις που έγιναν, όσο και με τις παρεμβάσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχτηκε η ριζικά διαφορετική αντίληψη ανάπτυξης που υπερασπίζεται αγωνιστικά το ΚΚΕ και οι λαϊκές κοινωνικές δυνάμεις που συγκροτούν, γύρω του, το μέτωπο αντίστασης.

Η σοβαρότητα του θέματος θα έπρεπε να αποτελέσει υψηλό σημείο αναφοράς του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου, που γι' άλλη μια φορά δεν ανταποκρίθηκε. Από την πλευρά της κρατικής ΝΕΤ προβλήθηκαν αποσπασματικά ορισμένα σημεία των εισηγήσεων, χωρίς αναφορές, στην ταυτότητα και το έργο της επιτροπής η δημιουργία της οποίας, όπως τονίστηκε κατά την έναρξη των εργασιών, στηρίχτηκε στην ευαισθησία των ανθρώπων της επιστήμης, της διανόησης, της Τέχνης, που αρνούνται την περιχαράκωσή τους στον ατομικισμό, στην αδιαφορία και στην δράνεια.

Και συντάσσονται με το ΚΚΕ και τις λαϊκές δυνάμεις απ' όπου προέρχονται και για τις οποίες αποτελούν επένδυση ελπίδων, στην από κοινού αγωνιστική αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων που συνοδεύουν την παγκοσμιοποιημένη αγριότητα του κεφαλαίου, την πολεμόχαρη επιθετικότητα των ΝΑΤΟικών δογμάτων και των πολεμικών επεμβάσεων, όπως και τις εντόπιες φιλελευθεροποιημένες εκδοχές και εφαρμογές.

Η ΠΕΣ - ΚΚΕ ενισχύει το Κόμμα και αντιστέκεται μαζί του, κατά των φαινομένων παρακμής της νέας αταξίας και της κλωνοποιημένης παραγωγής ομοιότυπων, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Και θα είναι μαζί, όχι μόνον ως τις εκλογές, αλλά και κατά τη μετα - ΟΝΕ πορεία «διατηρησιμότητας» της ίδιας ανάλγητης και αδιέξοδης πολιτικής που «υπόσχονται» ότι θα συνεχίσουν οι δύο διεκδικητές της εξουσίας.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να γυρίσει την πλάτη του στις αντιλαϊκές κραυγές (2000-10-12 00:00:00.0)
Ο δρόμος της λαϊκής οικονομίας είναι η προοπτική για το λαό μας (2000-05-04 00:00:00.0)
Σήμερα η εισήγηση για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ (2000-05-03 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (2000-03-23 00:00:00.0)
Τα τερατώδη ψέματα του προϋπολογισμού (1998-11-13 00:00:00.0)
ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ... (1998-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ