Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ποτέ και πουθενά να μη γίνει τέτοια εισβολή

Να ενισχύσουν την αντίσταση στην πολιτική βίας και των πιέσεων κατά των μικρών λαών και κρατών, απευθύνουν στις φιλειρηνικές δυνάμεις του τόπου μας, με ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Γιουγκοσλαβικής Κοινότητας Ελλάδας (σωματείο υπό ίδρυση), που θα συμμετέχουν στο αυριανό μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο στις 6 το απόγευμα μπροστά από την κεντρική πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ειδικά, όπως σημειώνουν, απευθύνονται στον αδελφό ελληνικό λαό και του στέλνουν μήνυμα ότι δε θα ξεχάσουν ποτέ την αλληλεγγύη και την υποστήριξη την οποία έδειξε κατά την εισβολή του ΝΑΤΟ στην πατρίδα τους.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι Γιουγκοσλάβοι πολίτες που ζούμε στην Ελλάδα απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό, εκφράζοντας την πιο αυστηρή καταδίκη για την εισβολή, χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας, την οποία πριν από ένα χρόνο πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ στην πατρίδα μας. Κατά την εισβολή αυτή σκοτώθηκαν χιλιάδες πολίτες, γκρεμίστηκαν νοσοκομεία, σχολεία, βιβλιοθήκες, μοναστήρια και εκκλησίες, καταστράφηκαν γέφυρες και τα συγκοινωνιακά δίκτυα. Αυτή η εισβολή ήταν κατά του ανθρωπισμού και κατά των βασικών ανθρώπινων αξιών, την οποία οι παγκόσμιοι ισχυροί δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν ούτε μετά από ένα χρόνο. Τώρα, με αδέξια σενάρια και με τη βοήθεια των Αλβανών Τρομοκρατών, επιδιώκουν να διατηρήσουν την ένταση στο Κόσσοβο και στα Μετόχια και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την περαιτέρω αποσταθεροποίηση όλης της περιοχής, έτσι ώστε να δικαιολογήσουν όλα αυτά που κάνανε και που έχουν σκοπό να κάνουν.

Επίσης καταδικάζουμε τη συνέχεια των πιέσεων στην πατρίδα μας και υποστηρίζουμε πλήρως τη γιουγκοσλαβική ηγεσία στη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας.

Ζητάμε να σταματήσουν οι καταχρήσεις των "ειρηνευτικών" δυνάμεων του ΟΗΕ και να εμποδιστούν η δυστυχία και οι εξορισμοί των Σέρβων, των Μαυροβούνιων και των άλλων μη αλβανικών πληθυσμών στο Κόσσοβο και τα Μετόχια, η οποία περιοχή είναι αδιαχώριστο κομμάτι της Δημοκρατίας της Σερβίας και της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας.

Καλούμε όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις να ενισχύσουν την αντίσταση στην πολιτική βίας και των πιέσεων κατά των μικρών λαών και κρατών. Ειδικά απευθυνόμαστε στον αδελφό ελληνικό λαό και του στέλνουμε μήνυμα ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ την αλληλεγγύη και την υποστήριξη την οποία έδειξε κατά την εισβολή του ΝΑΤΟ στην πατρίδα μας.

Να μην επαναληφθεί ποτέ και πουθενά μια τέτοια εισβολή όπως αυτή του ΝΑΤΟ στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ