Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τιμωρία γι' αυτούς είναι η ψήφος στο ΚΚΕ

Από αυτό το βήμα για μια ακόμη φορά θα σας πούμε, μη σπαταλήσετε τη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή σας, έχετε το όπλο της ψήφου στα χέρια σας, τιμωρήστε τους αποτελεσματικά. Τιμωρία γι' αυτούς είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, η αποφασιστική ενδυνάμωσή του.Το ΚΚΕ απέναντι στο δικομματισμό άνοιξε καθαρά τα χαρτιά του.

Δε μας συνδέει τίποτε με τα κόμματα αυτά, πουθενά δε βάλαμε την υπογραφή μας μαζί με τη δική τους. Ούτε στη Συνθήκη του Μάαστριχτ που άνοιξε το δρόμο για την καταιγίδα της λιτότητας και του ξεπουλήματος, την καταιγίδα της ανεργίας, ούτε στη "Λευκή Βίβλο" που ανατρέπει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, που παραδίδει την παιδεία και την υγεία στην κερδοσκοπία.

Δε βάλαμε την υπογραφή μας σε κανένα πρόγραμμα "σύγκλισης".

Δεν ανεχθήκαμε τα δουλικά "ευχαριστώ" προς τις ΗΠΑ, δε δώσαμε συγχωροχάρτι στην υποτέλεια στα ξένα κέντρα.

Δε συμβιβαστήκαμε να πηγαινοέρχονται στη χώρα μας οι ξένοι ελεγκτές και να μας λένε τι και πώς θα παράγουμε, τι θα αγοράζουμε και τι όχι, τι θα πουλάμε και τι όχι.

Δεν ανεχόμαστε Ελληνες επιχειρηματίες να παίρνουν δάνεια και τζάμπα χρήμα και αντί να κάνουν επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα, να στέλνουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, στο διεθνή τζόγο, ή να κάνουν επιχειρήσεις εκεί που η εργατική δύναμη πουλιέται ακόμα πιο φθηνά από ό,τι στη χώρα μας. Δεν ανεχόμαστε να γίνονται στην Ελλάδα μεγάλα έργα και να υποχρεώνουν τη χώρα μας να αγοράζει τα υλικά από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να κλείνουν επιχειρήσεις εδώ στη χώρα μας και να πέφτουν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.

Το ΚΚΕ δεν ήταν απλά ένα κόμμα της Βουλής που φώναζε και καταψήφιζε εντός Βουλής, για να κάνει απλά αντιπολίτευση. Ρίξαμε παράλληλα το βάρος μας στην αναδιοργάνωση του λαϊκού κινήματος και των αγώνων, γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα δίχως τον καταλύτη που λέγεται εργατικό λαϊκό κίνημα, δίχως τη συμμαχία των εργατών - υπαλλήλων, των επαγγελματοβιοτεχνών, της αγροτιάς.

Και η επόμενη Βουλή, όσες αλλαγές και να γίνουν, θα είναι μια Βουλή που κατά πλειοψηφία θα κρατάει τα αυτιά και τα μάτια της κλειστά σε κάθε λαϊκό αίτημα. Και η επόμενη κυβέρνηση και η επόμενη Βουλή θα ανοίγει τα αυτιά, θα είναι ευαίσθητοι μόνο στις απαιτήσεις και τις πιέσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών.

Με πιο ισχυρό ΚΚΕ τα πράγματα θα είναι καλύτερα για το λαό και το λαϊκό κίνημα.

Ολη η ιστορία της Ευρώπης και της χώρας μας, η παγκόσμια ιστορία έχει δείξει ότι οι λαοί αποσπούσαν κατακτήσεις, έστω και προσωρινές, μόνο όταν το λαϊκό κίνημα έβαζε φρένο στη δίψα για προνόμια και υπερκέρδη.

Να γιατί πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ, γιατί η δύναμή του μεταφράζεται σε δύναμη του λαϊκού κινήματος.

Γνωρίζετε όλοι ότι το ΚΚΕ δε βολεύτηκε στα έδρανα της Βουλής, δεν υπέκυψε στην πίεση να συμβιβαστεί στο όνομα των διεθνών εξελίξεων και των ανατροπών.

Εμείς διαλέξαμε τον τιμητικό δρόμο της αντίστασης, έστω και αν δεν είχαμε τη συντροφιά κανενός άλλου κόμματος. Είχαμε όμως πολλούς συντρόφους μέσα στο λαό.

Εμείς προτιμήσαμε να είμαστε μαζί με τους αγωνιζόμενους εργάτες και υπάλληλους που αντιστάθηκαν στα ξεπουλήματα, είμαστε μαζί με τους απολυμένους που βγήκαν αγανακτισμένοι στο δρόμο.

Είμαστε μαζί με τους αγωνιζόμενους αγρότες, με τα νιάτα που έκαναν αγώνες για την παιδεία, τη μόρφωση. Βαδίσαμε μαζί με χιλιάδες οδοιπόρους της ειρήνης που αντιστάθηκαν στις επεμβάσεις στα Βαλκάνια και στον υποκινούμενο πόλεμο.

Να γιατί οι ψήφοι που φεύγουν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να χαθούν στο δρόμο, πρέπει κατευθείαν να έρθουν στο ΚΚΕ.

Μονόδρομος για την ολιγαρχία

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

Από τη μία περισσεύουν τα... οράματα και η ευημερία των αριθμών και από την άλλη οι δήθεν έτοιμες λύσεις των λαϊκών προβλημάτων.

Για άλλη μια φορά οι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση πάνε να θολώσουν τα νερά με ψέματα, με την απάτη, με... εκσυγχρονισμούς και... ανάπτυξη! Τέτοιο θράσος!...

Εκείνοι, που με την πολιτική τους πολλαπλασιάζουν τη στρατιά των ανέργων. Εκείνοι, που οδηγούν στο κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, εκείνοι που ευθύνονται για το υψηλό ποσοστό ανεργίας στη Θεσσαλονίκη (17%). Εκείνοι, που έχουν σπρώξει μεγάλα τμήματα της νεολαίας στο περιθώριο και στην απογοήτευση, πασχίζουν να ξαναπάρουν την ψήφο των εργαζομένων χρησιμοποιώντας όλα τα προσφιλή τους μέσα: τον εκβιασμό, την κινδυνολογία, τις υποσχέσεις, την εξαγορά συνειδήσεων, την ιδεολογική χειραγώγηση, την πατριδοκαπηλία.

Ο κ. Εβερτ θυμήθηκε τώρα τα "αντικειμενικά" κριτήρια. Υποκρίνεται πως ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των μικρομεσαίων. Κάνει πως δεν ξέρει ότι το πρόβλημά τους δεν είναι μόνο η υπερφορολόγηση, αλλά η πολιτική της λιτότητας που μειώνει την αγοραστική ικανότητα των εργαζομένων. Πρόβλημά τους είναι η ασφυκτική πίεση από τις πολυεθνικές, τα πολυκαταστήματα που οι νόμοι της αγοράς επιτρέπουν να καταπίνουν τις μικρότερες επιχειρήσεις. Γι' αυτά δε λέει τίποτε, παρά δημαγωγεί με τα "αντικειμενικά" κριτήρια.

Το ίδιο κάνει και το ΠΑΣΟΚ: σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην εισβολή των πολυεθνικών σούπερ μάρκετ. Και βέβαια, αποσιωπούν τη μεταχείριση των συνταξιούχων από τις κυβερνήσεις τους. Των συνταξιούχων, που είδαν οι μεγάλες υποσχέσεις να μετατρέπονται σε ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ και σε καταδίκη τους να ζουν με ένα κομμάτι ψωμί.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν να πείσουν ότι ο δρόμος που ακολουθεί η χώρα μας είναι μονόδρομος. Οτι είναι μια χώρα μικρή, αδύναμη. Αρα, ότι πρέπει να προσαρμοστεί στην κατάσταση. Οχι μόνο για να επιβιώσει, αλλά και για να γίνει ισχυρή και μεγάλη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ