Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενα πλοίο και με ακριβά εισιτήρια

Η ανάπτυξη, όπως την εννοούν οι κάτοικοι της μακρινής Ικαρίας, αφορά την καθημερινή τους ζωή και όχι τα φουσκωμένα με ευρω-πακέτα λόγια.

Μια πλευρά αυτών των δυσκολιών δίνει ο Δήμος Ευδήλου Ικαρίας με έγγραφό του που έστειλε στις 13.3.2000 προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκη. Οι υψηλές τιμές των εισιτηρίων, επισημαίνει ο Δήμος, η καθυστέρηση των δρομολογίων και η δρομολόγηση ενός και μόνο πλοίου μεγάλης ηλικίας για το νησί, είναι τα σοβαρότερα προβλήματα που παρουσιάζονται στο έγγραφο. Σύμφωνα με το Δήμο, το πλοίο δεν έχει Β' θέση και τα εισιτήρια για ένα κρεβάτι σε τετράκλινη καμπίνα Α' θέσης κοστίζουν 11.500 δρχ. Ιδιαίτερα το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας τα προβλήματα έγιναν πιο εμφανή, όπως αναφέρει ο Δήμος, και ενώ η ζήτηση των εισιτηρίων έφθανε σίγουρα τα 150 - 200 η εταιρία «ΕΞΠΡΕΣ ΑΔΩΝΙΣ», ιδιοκτήτης του πλοίου, διέθεσε μόνο 50. Επιπλέον, επισημαίνει ο Δήμος Ευδήλου, υπάρχει μόνιμο πρόβλημα με την ώρα άφιξης και αναχώρησης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους επιβάτες και ιδιαίτερα στους υπερήλικες.

Απευθυνόμενος ο Δήμος προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ζητά να ληφθούν μέτρα ώστε οι επιβάτες να κινούνται με ασφάλεια, ταχύτητα πάνω σε σύγχρονα πλοία και με προσιτά εισιτήρια. Αλλά προφανώς απευθύνεται σε «ώτα μη ακουόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ