Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΠΡΟΣΩΠΑ 20 ΜΑΡΤΗ

1727- Πεθαίνει ο μεγάλος Αγγλος φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος και φιλόσοφος Ισαάκ Νεύτων, μια απ' τις μεγαλύτερες μορφές της Επιστήμης. Θεμελίωσε θεωρητικά τη μηχανική και την αστρονομία, ενώ δημιούργησε τις μεθοδολογικές βάσεις για την ανάπτυξη πολλών τομέων της σύγχρονης επιστήμης. Το 1687 δημοσίευσε το έργο του για την ουράνια μηχανική. Διατύπωσε τις θεωρίες για την παγκόσμια έλξη και για τον απειροστικό λογισμό και ανάλυσε το φως. Γεννήθηκε το 1642.

1828- Γεννιέται ο Ερρίκος Ιψεν. Νορβηγός ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Ορισμένα από τα πιο γνωστά έργα του είναι: Το κουκλόσπιτο, οι Βρικόλακες, Εντα Γκάμπλερ,η Αγριόπαπια κ.ά. Ο Ιψεν ανήκει στους μεγάλους της παγκόσμιας δραματουργίας. Βαθύς γνώστης του ανθρώπινου χαρακτήρα, πρόσφερε ένα θέατρο ιδεών, αλλά και δράσης που άσκησε μεγάλη επιρροή στη δραματουργία του 20ού αιώνα. Πέθανε το 1906.

1929- Πεθαίνει σε ηλικία 77 ετών ο αρχιστράτηγος της Γαλλίας Φερδινάνδος Φος. Ηταν διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων κατά τους καθοριστικούς τελευταίους μήνες του Α` Παγκοσμίου Πολέμου.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ