Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΤΥΦΛΩΣΗ
Προπαντός ... αντικειμενικότητα

Η «τηλετύφλωση» σε επίσημα στοιχεία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για το διάστημα 21 Φλεβάρη μέχρι 5 Μάρτη: Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια αφιέρωσαν πάνω από το 91% του χρόνου τους σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο ΚΚΕ διέθεσαν το 3,3%, στο ΣΥΝ το 3,25% και στο ΔΗΚΚΙ το 2,4%..! Στην «κορυφή» ο ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος στο διάστημα αυτό δεν κάλεσε ούτε σε μια εκπομπή του εκπρόσωπο του ΚΚΕ, ενώ το ΜΕΓΚΑ και ο ΑΛΦΑ έχουν το... άλλοθί τους, αφού σε σύνολο 27 εκπομπών κάλεσαν από μία φορά το ΚΚΕ! Τόσο πολύ! Η κρατική τηλεόραση έχει πιο «λεπτά» κριτήρια. Αυτή διέθεσε μόνο στο κυβερνών κόμμα το 50,7% του χρόνου των δελτίων ειδήσεων..!

* * *

ΕΜΕΙΣ πάντως στο σύντομο (οκτάλεπτο) απογευματινό δελτίο του Σαββάτου της ΕΤ-1, μετρήσαμε 5 λεπτά αφιερωμένα στην περιοδεία Σημίτη σε Φούρνους - Ικαρία (εκεί - στην ξέρα της ΟΝΕ - βρήκε ο πρωθυπουργός να αναπτύξει το πρόγραμμα ανάπτυξης του Αιγαίου (!), με το κόκκινο κασκόλ να ανεμίζει...). Ενάμισι περίπου λεπτό αφιερώθηκε στο συνέδριο της ΝΔ και ό,τι απόμεινε μοιράστηκαν οι άλλοι τρεις πολιτικοί αρχηγοί!

* * *

Μ' ένα ιπτάμενο δελφίνι έφτασε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στους Φούρνους της Ικαρίας, αφού το ΔΣ του Αλιευτικού Συλλόγου αρνήθηκε να του οργανώσει θαλάσσια υποδοχή.

Και είδαμε απ' την οθόνη, τον πρωθυπουργό στην πλώρη εν μέσω καπνογόνων και πλαστικών σημαιών να πιάνει λιμάνι στο νησάκι. Στη συνέχεια οι λιγοστοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ άκουσαν τα -συνηθισμένα - «λόγια της πλώρης» προς την ΟΝΕ...

* * *

ΤΑ λόγια της πλώρης γράφτηκαν πριν 11 χρόνια στο «Ριζοσπάστη» της 3.5.1989. Ηταν η επόμενη μέρα της προεκλογικής επίσκεψης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου στην Κάλυμνο, όπου το σκηνικό με καϊκια και τρεχαντήρια και καπνογόνα ήταν περίπου το ίδιο.

Λέτε ο κύκλος της παρακμής να είναι διαχρονικός;

* * *

ΠΡΩΤΟ θέμα έκανε στο δελτίο των 9μμ του Σαββάτου η ΝΕΤ το Κόσσοβο και πάνω που πήγαμε να πούμε «μπράβο», μας... αποστόμωσε αυτή η φοβερή «αντικειμενικότητα» του κρατικού καναλιού, το οποίο αφού εμφάνισε επί ώρα τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τις «ανησυχίες» του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή, ...ξέχασε να πει και να δείξει οτιδήποτε από τον ανησυχούντα λαό και τις διαδηλώσεις που έκανε εκείνη την ώρα στη θεσσαλονίκη και στο Λιτόχωρο, απ' όπου πέρναγαν για μια ακόμα φορά τα ΝΑΤΟικά τάγματα θανάτου!

* * *

ΤΟ έργο της Βουλής στην τετραετία που πέρασε σκέφτηκε να προβάλει η Α. Παναγιωταρέα στην εκπομπή της το περασμένο Σάββατο, αλλά αντί αυτού προτίμησε να προβάλει την προσωπικότητα του προέδρου της Βουλής και βεβαίως υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Α. Κακλαμάνη. Τόσο που και η ίδια στο τέλος της εκπομπής της να πει ότι προσπάθησε να μας γνωρίσει με τη Βουλή μέσα από το πορτρέτο του κ. Κακλαμάνη! Προσπάθησε πολύ;

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι ο Απ. Κακλαμάνης παραμένει σταθερός στο ίδιο προεκλογικό σύνθημα: «Και ο πρόεδρος της Βουλής χρειάζεται σταυρό»... Ακόμα δεν το έμαθαν οι ψηφοφόροι του ή αποδίδει;

* * *

ΓΙΑ το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο λόγος κατά την προχτεσινοβραδινή εκπομπή του «Αlter 5» και ο Χρ. Ροκόφυλλος είχε πάρει φόρα για τα καλά, όταν τον διέκοψε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ, για να τον ρωτήσει αν η κυβέρνηση δέχεται ότι ο δρόμος της Χάγης προσφέρεται και για τις μονομερείς διεκδικήσεις της Τουρκίας. «Βεβαίως και οι μονομερείς διεκδικήσεις», ήταν η απάντηση του κ. Ροκόφυλλου, για να προκαλέσει το σχόλιο του Ο. Κολοζώφ: «μα αυτό είναι είδηση!».

* * *

ΠΟΛΥ ντόρο κάνει το τελευταίο διάστημα η ΝΔ με το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά χτες ο κ. Αλογοσκούφης, σε εκπομπή του «Αlter 5», έδωσε το στίγμα των θέσεων του κόμματός του -θέσεις ίδιες ή πανομοιότυπες με αυτές του ΠΑΣΟΚ - ως εξής: «Πρέπει να μιλάμε όχι μόνο για τη δημόσια, αλλά και την ιδιωτική ασφάλιση και να τα εντάξουμε και τα δυο στην αναμόρφωση του συστήματος. Υπάρχουν, για παράδειγμα, μεγάλα περιθώρια να χρησιμοποιηθεί το ιδιωτικό στην επικουρική ασφάλιση»! Πώς θα ρίξουν τους ασφαλισμένους στα «σαγόνια» των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, νοιάζονται και οι δυο!

* * *

ΤΟ ακούσαμε στο TELECITY, δεν ξέρουμε αν αληθεύει, αλλά αν αληθεύει, είναι άξιο μνημόνευσης: Κάποια - λέει - εταιρία δημοσκοπήσεων έβγαλε γοητευτικότερο Ελληνα πολιτικό τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ