Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να δυναμώσει η νεανική αντεπίθεση στη βαρβαρότητα

Δυναμικό, ελπιδοφόρο, μαχητικό μήνυμα έστειλε η συγκέντρωση στο Περιστέρι, που διοργάνωσε η ΤΟ της ΚΝΕ, με ομιλητές τον Ν. Σοφιανό και τον Γ. Κακουλίδη, υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ

ο Νίκος Σοφιανός
ο Νίκος Σοφιανός
Νεανικά πρόσωπα που φωτίζονταν από ελπίδα και αποφασιστικότητα έβλεπε κανείς χτες το βράδυ στο κέντρο «Ρωμιοσύνη» στο Περιστέρι. Ηταν μια συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΤΟ Περιστερίου της ΚΝΕ και μαζικά μέλη και φίλοι της Οργάνωσης έδωσαν το «παρών». Νέοι και νέες, που συναντήθηκαν με την ΚΝΕ στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα, βρέθηκαν και πάλι μαζί τώρα, «μπροστά στις εκλογές για να δυναμώσει η νεανική αντεπίθεση, να ενισχυθεί το ΚΚΕ», όπως είπε χαρακτηριστικά και η Μαρία Ραγκούση, γραμματέας της ΤΟ Περιστερίου της ΚΝΕ, ανοίγοντας την εκδήλωση.

Με το δικό του τρόπο ο ποιητής και υποψήφιος βουλευτής στη Β` Αθήνας του ΚΚΕ Γιώργος Κακουλίδης, με δύο λόγια απλά έδεσε την ποίηση με την καθημερινότητα, την ομορφιά της αντίστασης που συνεχίζεται και μετά τις εκλογές, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: «Για μας οι εκλογές δεν είναι παρά μια στιγμή. Συνδέουμε τη μοίρα μας με τη μοίρα της πόλης και ομορφαίνουμε τη μοίρα της».

Συνεχίζοντας το γλαφυρό του λόγο, τόνισε: «Βρισκόμαστε σε ένα διαρκές ταξίδι. Από τα μάτια του ενός συντρόφου στα μάτια του άλλου. Καταστρέφουμε τον ιστορικό χρόνο του ένα δύο τρία, έχοντας στα χέρια μας το μαρτυρολόγιο των ηρώων μας. Είναι οι δικοί μας που προηγήθηκαν, που τίμησαν την αλήθεια τους με την πράξη. Γυρίζουμε την πλάτη μας στη δύση και επιστρέφουμε στο σπίτι μας, στην καθ' ημάς ανατολή. Μαζί ψάχνουμε τρόπους για να περάσει πάλι η παράδοσή μας, ο παραδομένος λόγος στα χέρια μας».

Παίρνοντας το λόγο ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός κάλεσε τα μέλη της ΚΝΕ να τονίσουν στους νέους ότι «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν ανακαλύπτει τώρα προεκλογικά τη νεολαία. Η σχέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τη νέα γενιά και τα προβλήματά της δεν αρχίζει και τελειώνει σ' αυτή την "πονηρή" περίοδο, όπου όλοι προσπαθούν να κλέψουν την ψήφο της». Και αυτό όπως είπε είναι ακόμα ένας λόγος για να μην μπει το ΚΚΕ στο ίδιο τσουβάλι μ' αυτούς που «όταν δεν μπορούν να πείσουν για την πολιτική τους, προβάλλουν το "όλοι το ίδιο είναι"». Υπογράμμισε επίσης ότι όλοι αυτή την περίοδο μιλάνε για το μέλλον και για την καλύτερη διαχείρισή του. «Εμείς λέμε ότι για να αλλάξει το μέλλον, βασική προϋπόθεση είναι να το πάρει ο λαός και η νεολαία στα χέρια τους. Οι νέοι να κάνουν υπόθεση του δικού τους αγώνα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους». Γιατί τα δικαιώματά της η νεολαία, ξεκαθάρισε, «δεν μπορεί να τα εκχωρήσει στο παζάρι της νέας τάξης».

Ο Γιώργος Κακουλίδης
Ο Γιώργος Κακουλίδης
Κλείνοντας τόνισε ότι η έννοια του αγώνα και των αξιών ταυτίζεται με το ΚΚΕ, γι' αυτό δεν είναι τυχαίο που αυτή την εκλογική μάχη τη δίνουν μαζί με το ΚΚΕ και πολλοί άνθρωποι που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν όμως ότι σε αυτές τις συνθήκες της σύγχρονης βαρβαρότητας πρέπει να δυναμώσει η αντίσταση, να ισχυροποιηθεί το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ. Και αυτή τη μάχη αξίζει κάθε νέος να τη δώσει μαζί μας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Παναγιώτης Σοφός, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Β` Αθήνας, καθώς και ο γραμματέας της ΑΕ Περιστερίου Δ. Παπαβασιλόπουλος. Ακολούθησε μια πλούσια συζήτηση που ανέδειξε όλα όσα απασχολούν τους νέους. Τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που συνεχίζεται στα Βαλκάνια και που η νέα γενιά καλείται να γίνει βορά στα κανόνια των ΕυρωΝΑΤΟικών φονιάδων, την ανεργία, την αβεβαιότητα για το αύριο, τον εκπαιδευτικό Γολγοθά που αντιμετωπίζουν. Οι διαθέσεις των νέων, αγωνιστικές, έδιναν ελπιδοφόρα μηνύματα και για την εκλογική μάχη και πολύ περισσότερο για τις μάχες που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ