Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Λάρισα των λαϊκών αγώνων, των μπλόκων της αγροτιάς, της πάλης των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας, των συνταξιούχων, η Λάρισα των αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων, η Λάρισα των αριστερών παραδόσεων έστειλε, χτες βράδυ, το μήνυμα της νίκης του ΚΚΕ, στις 9 του Απρίλη.

Η προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, στην πλατεία Ταχυδρομείου, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, με τη μαζικότητά της και τον παλμό της, γέμισε με αισιοδοξία τους κομμουνιστές, τους οπαδούς και τους φίλους του ΚΚΕ. Αισιοδοξία για την επιτυχή έκβαση της εκλογικής μάχης και, ταυτόχρονα, ώθηση, κίνητρο για συνέχιση της προσπάθειας, μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να μη χαθεί καμία ψήφος υπέρ του ΚΚΕ και να βρεθούν κι άλλοι πολλοί που θα κάνουν το βήμα να ψηφίσουν το Κόμμα και να συστρατευτούν μαζί του και μετά τις εκλογές, στην πάλη για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Νέοι πολλοί, με κόκκινες σημαίες, στη συγκέντρωση. Και παλιοί αγωνιστές της Αντίστασης και των μετέπειτα αγώνων του λαού μας. Ανθρωποι της Αριστεράς και πολλοί άλλοι, που τάσσονται με το ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας τους αγώνες του υπέρ των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων, υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της χώρας μας και θέλοντας να συμμετάσχουν στο κάλεσμά του για λαϊκή συσπείρωση και πάλη. Συγκλονιστικός ο παλμός της συγκέντρωσης. Χειροκροτήματα για τους ομιλητές. Για την Αλέκα Παπαρήγα, για τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος στη Λάρισα, Αγι Παπαστεργίου, Χαρίλαο Αρχοντή και Γ. Πατάκη που μίλησαν στη συγκέντρωση και όλους τους άλλους υποψήφιους που ανέβηκαν στην εξέδρα να χαιρετίσουν τον κόσμο. Τα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα, οι γροθιές υψώνονται, οι καρδιές πάλλονται στο ρυθμό του δύσκολου, πλην όμως, όμορφου αγώνα για τη νίκη.

Κι έδειξε αυτή η συγκέντρωση ότι ο στόχος του Κόμματος για εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νομό είναι εφικτός. Κι ότι η Λάρισα μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ πανελλαδικά. Οι κομμουνιστές ξέρουν τις δυνατότητες που υπάρχουν. Γνωρίζουν, όμως, ότι χρειάζεται να συνεχιστεί και να ενταθεί η προεκλογική μάχη, μέχρι την τελευταία ώρα, σπίτι το σπίτι, συνοικία τη συνοικία, χωριό το χωριό, ώστε να φτάσει παντού το αγωνιστικό, πλατύ ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Για να μην περάσουν πουθενά τα ψεύτικα δικομματικά διλήμματα. Για να μη μείνει κανείς που να μη μάθει τι του ετοιμάζουν τα κόμματα του δικομματισμού για μετά τις εκλογές. Για να ενημερωθούν όλοι οι Λαρισαίοι τι πρεσβεύει και τι προτείνει το ΚΚΕ και συγκρίνοντας ανάμεσα στο δικομματισμό και το ΚΚΕ, να πάνε στην κάλπη.

Αυτό το «μπορούμε να κάνουμε την πραγματική έκπληξη στις εκλογές», με το οποίο τελείωσε την ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα, αποτελεί πίστη για τους κομμουνιστές και τους φίλους του ΚΚΕ στη Λάρισα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΚΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ καμιά ψήφος χαμένη (2004-06-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-09-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-06-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-06-13 00:00:00.0)
Πρόκληση (2000-03-23 00:00:00.0)
Ενώπιος ενωπίω (1997-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ