Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φάνης Αρχιμανδρίτης, υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" Βριλησσίων

- Ποια είναι τα κυριότερα, που δεν πρέπει να... ξεχάσουν όταν σταθούν μπροστά στην κάλπη οι δημότες;

  • Τη δήλωση του πρωθυπουργού στην 5η Σύνοδο της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, το καλοκαίρι του '97 στο Ναύπλιο, ότι οι προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα έχουν "δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Θα είναι ένα μέτρο το αποτέλεσμα, για το πόσο απήχηση έχει η πολιτική μας, ένα μέτρο για το πόσο μας στηρίζει το εκλογικό σώμα...". Δήλωση που σημαίνει ότι από το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών θα εξαρτηθεί αν μετά τον Οκτώβρη θα έχουμε νέο καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων ή όχι.
  • Οτι η πραγματική αντιπαράθεση δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα και το "χαμόγελο" των υποψηφίων, αλλά με το αν αυτοί είναι διατεθειμένοι να αντιδράσουν στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, που ακολουθείται σήμερα.
  • Τη συναίνεση, αγαστή συνεργασία που έχουν επιδείξει από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και μετά, όλες οι δημοτικές παρατάξεις στο Δήμο Βριλησσίων, είτε ανήκουν στην πλειοψηφία, είτε στη μειοψηφία,
  • Οτι "συμπολίτευση" και "αντιπολίτευση" θα μπορούσαν να προέρχονται από το ίδιο κοινό ψηφοδέλτιο.

- Ποια είναι τα πιο βασικά που δεν ξεχάσατε εσείς αυτό το διάστημα;

  • Οτι παρά τη μη εκπροσώπησή μας στο δημοτικό συμβούλιο, δεν ξεχάσαμε τη δέσμευση πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα εκείνων των εκλογών, θα συνεχίζαμε τη δράση της.
  • Οτι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποξενωθεί από όσα χαρακτηριστικά αμεσότητας, λαϊκότητας και δημοκρατικότητας είχε και καλείται να παίξει αποφασιστικό ρόλο σαν μηχανισμός του κράτους και της κυβέρνησης παράλληλα, για τη φορολογική ληστεία του λαού, την αρπαγή κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων.
  • Οτι για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτού του θεσμικού πλαισίου, χρειάζεται επίπονη και επίμονη προσπάθεια για το ανέβασμα της πολιτικής συνειδητότητας των πολιτών, ώστε να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της συσπείρωσης και του αγώνα για μια άλλη ΤΑ, που θα είναι στο πλευρό των λαϊκών συμφερόντων και όχι στο πλευρό της κυβέρνησης και των συμπολιτευόμενών της.

- Και ποια είναι τα τρία πρώτα που οπωσδήποτε δε θα ξεχάσετε αν την επομένη των εκλογών είστε δήμαρχος;

  • Οτι ο λαός και ο τόπος έχει ανάγκη από μια άλλη ΤΑ, που δε θα είναι εξάρτημα της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, αλλά που θα στέκεται κοντά στον πολίτη, που θα αγωνιά και θα αγωνίζεται μαζί του για την επίλυση των προβλημάτων του.
  • Οτι ο λαός και ο τόπος έχει ανάγκη από δημάρχους ευαίσθητους και συνεπείς αγωνιστές, που οργανώνουν τους αγώνες και όχι από διαχειριστές της σημερινής πολιτικής που επαιτούν κάποια ποσά για να παρουσιάσουν έργο.
  • Οτι ο λαός και ο τόπος έχει ανάγκη από μια άλλη Δημοτική Αρχή που θα λειτουργεί δημοκρατικά, με διαφάνεια, με συνεχή απολογισμό και έλεγχο από τους δημότες και που θα στηρίζεται στην ενεργό συμμετοχή τους, μετά από έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτα πρόστιμα από τον δήμο Αθηναίων για «αφισορύπανση»(2023-06-13 00:00:00.0)
Ευκαιρία για ισχυρό χτύπημα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ(2005-12-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1998-09-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1998-09-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1998-09-23 00:00:00.0)
Συζήτηση για πολιτικές και όχι για πρόσωπα(1997-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ