Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κατερίνα Μα'ϊλη, υποψήφια δήμαρχος Ελευσίνας της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης"

- Ποια είναι τα κυριότερα που δεν πρέπει να... ξεχάσουν όταν σταθούν μπροστά στην κάλπη οι δημότες;

  • Οτι στις εκλογές κρίνεται η πολιτική της κυβέρνησης και όλων όσοι τη στηρίζουν. Μια πολιτική που φόρτωσε στις πλάτες της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Ελευσίνας ανεργία, απολύσεις, λιτότητα, ξεθεμελίωμα των εργατικών κατακτήσεων, συντάξεις πείνας, κοινωνικές περικοπές, προβληματική περίθαλψη και λειτουργία του Θριάσιου Νοσοκομείου, σοβαρές ελλείψεις στην υποδομή των σχολείων, οδυνηρές συνέπειες για τη νεολαία μας από τη λεγόμενη "μεταρρύθμιση".
  • Τι Δημοτική Αρχή θέλουν να εκλεγεί στο δήμο μας. Θέλουν μια Δημοτική Αρχή - μηχανισμό εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, φορομπηχτικό μηχανισμό για τους δημότες ή εκλεγμένους, άξιους αγωνιστές μιας Δημοτικής Αρχής ανάλογης των πόθων του λαού με κοινωνική πρόσφορά, μπροστάρη του μαζικού λαϊκού κινήματος;
  • Τη στάση απέναντι σ' αυτή την πολιτική όλων όσοι σήμερα ζητάνε την ψήφο τους.

- Ποια είναι τα πιο βασικά που δεν ξεχάσατε εσείς αυτό το διάστημα;

  • Δεν ξεχάσαμε μέσα από την αντιμετώπιση των προβλημάτων να δείχνουμε τη διαφορετική μας αντίληψη για το ρόλο της Δημοτικής Αρχής. Δηλαδή, να παλεύουμε μαζί με τους κατοίκους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του.
  • Ως Δημοτική Κίνηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω απ' αυτό, με τη δράση μας, με συγκεντρώσεις, με τη συμμετοχή των μελών, οπαδών και φίλων μας σε όλες τις δραστηριότητες και κινητοποιήσεις του μαζικού λαϊκού εργατικού και φιλειρηνικού κινήματος της πόλης και της περιοχής μας, προσπαθήσαμε να δείξουμε τη διαφορετικότητα των θέσεών μας για την άλλη αντίληψη.

- Και ποια είναι τα τρία πρώτα που οπωσδήποτε δε θα ξεχάσετε αν την επομένη των εκλογών είστε δήμαρχος;

  • Τις βαθιές αιτίες των προβλημάτων του λαού και των κατοίκων της πόλης μας. Την πολιτική που τα γεννά και που δεν επιτρέπει τη λύση τους. Οτι θέλουν τους δήμους - κανάλια διοχέτευσης της πολιτικής τους, δεύτερο φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
  • Τα προβλήματα των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας που μαστίζεται από την ανεργία, την ετεροαπασχόληση.
  • Το λαό της πόλης μας και τις αγωνιστικές του παραδόσεις. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε το Δήμο της εργατούπολης της Ελευσίνας μετερίζι λαϊκών αγώνων και αντεπίθεσης σε κάθε πολιτική που ευθύνεται για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο δήμος μας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ