Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ

Ενα διαφορετικό πρωινό ήταν αυτό της Κυριακής στον Κολωνό και τις γύρω περιοχές. Ηταν πιο αισιόδοξο, πιο ελπιδοφόρο, πιο «κόκκινο» και ο λόγος δεν ήταν άλλος από ακόμα μια μεγάλη μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πλήθος λαού και νεολαίας από τις εργατογειτονιές του Κολωνού, του Βοτανικού, των Σεπολίων και άλλες έδωσε το «παρών» στο Θεατράκι της Ακαδημίας Πλάτωνος φανερώνοντας ότι το ΚΚΕ στις 9 Ιούνη μπορεί όχι μόνο να είναι ξανά ψηλά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά να πάει ακόμα ψηλότερα, να βγει πολύ πιο δυνατό, όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Επιβεβαιώνεται πως ο λαός της περιοχής αναγνωρίζει τη στάση του ΚΚΕ, το οποίο ποτέ δεν του είπε ψέματα για την ΕΕ, την κυρίαρχη πολιτική και άλλα ζητήματα όπου όλα τα άλλα κόμματα συμφωνούν. Εξάλλου, για παράδειγμα, ζει από πρώτο χέρι στις γειτονιές του τα «καλά» της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπως το κοινό πρόγραμμα για Αθήνα - τουριστικό προϊόν, αντιπροσωπευτικό δείγμα για το τι σημαίνει προτεραιότητες που δεν αφορούν τις ανάγκες των πολλών αλλά τα κέρδη των λίγων.

Επιπρόσθετα ξέρει ότι το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για την έκφραση της λαϊκής κινητοποίησης και διεκδίκησης, της λαϊκής αλληλεγγύης και σε αυτήν την περιοχή, που αποτελούν ανάσα στην αφόρητη μπόχα του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το ΚΚΕ.

Παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Λουίζα Ράζου, Νίκος Σοφιανός και Θοδωρής Χιώνης.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, έγινε και μια συγκινητική αναφορά - αποχαιρετισμός στην Μαρία Κεφαλληνού, που μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής της δεν σταμάτησε να συμμετέχει στην οργανωμένη ζωή, να δρα ως κομμουνίστρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ