Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
Στο στόχαστρο οι λαοί
Σοφιστείες

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, μετά την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, η πλειοψηφία της διοίκησης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), κόντρα στα αισθήματα του εμπορικού κόσμου της χώρας, τάχθηκε στο πλευρό της αμερικανικής κυβέρνησης για τις αποφάσεις που θα πάρει για την «πάταξης της τρομοκρατίας». Τώρα, παρακινεί «να προσευχόμαστε», ώστε το χτύπημα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας να είναι... μικρής διάρκειας για... το καλό της αγοράς!

Επειδή μάλιστα τα στελέχη της Συνομοσπονδίας πέρα από την πολιτική γονυκλισιών προς τον Μπους, κάνουν ακόμα πιο περισπούδαστες αναλύσεις για την κατάσταση της οικονομίας, πρόλαβαν και ανακάλυψαν κάμψη των λιανικών πωλήσεων στην Ελλάδα, την οποία, μάλιστα, απέδωσαν στην κακή «ψυχολογία» των καταναλωτών μετά τα γεγονότα της 11ης του Σεπτέμβρη.

Ετσι είναι. Οταν από τη μια σπεύδεις να συνταχθείς με τα πολεμικά σχέδια και από την άλλη δε βγάζεις άχνα για την πολιτική λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων γιατί ταυτίζεται με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, σκαρφίζεσαι και ανακαλύπτεις διάφορες σοφιστείες. Μόνο που με αυτόν τον τρόπο ποτέ δε δίνει απάντηση στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι καταναλωτές εργαζόμενοι, όσο και οι δεκάδες χιλιάδες έμποροι, που στενάζουν κάτω από το βάρος των συνεπειών της εφαρμοζόμενης πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ