Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
Μονόδρομος η αντίσταση

Η πάλη ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς, η μη εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, ήταν η απόφαση και ταυτόχρονα το μήνυμα, όσων συμμετείχαν χτες στο μεγάλο συλλαλητήριο. Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω δηλώσεις ορισμένων διαδηλωτών:

- Η Εμμανουέλα Τερζοπούλου, ιδιωτική υπάλληλος, δήλωσε: «Κατεβαίνουμε στη διαδήλωση, γιατί δε θέλουμε με το πρόσχημα της τρομοκρατίας να χαθούν και άλλα αθώα θύματα. Είναι σημαντικό ότι διαδηλώσεις γίνονται σε όλο τον κόσμο. Εμείς πρέπει να αντισταθούμε ενάντια στους Αμερικάνους, τους συμμάχους τους και στο Σημίτη που συναινεί μ' αυτήν την πολιτική».

- «Σήμερα κατεβήκαμε, γιατί είμαστε όλοι ενάντια στην οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας στο πόλεμο», μας είπε η Τέρη Βαρκιτζόγλου, μαθήτρια.

- Η Μαίρη Δεληγιάννη, σπουδάστρια ΤΕΙ: «Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για να διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Ενάντια στην τρομοκρατία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

- «Διαδηλώνουμε - είπε η Λαζαρίδου Ελεονόρα, ελεύθερη επαγγελματίας - ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην κυριαρχία των λίγων στους πολλούς».

- Ο Θ. Μάλιος, άνεργος, δήλωσε στο «Ρ»: «Κατεβήκαμε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σ' αυτούς που θα πληγούν από τον πόλεμο. Επίσης να διαδηλώσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό της Αμερικής».

- Ο Γεώργιος Φραγκογιάννης, φοιτητής, είπε: «Χρέος του κάθε νέου να αντισταθεί ενάντια στον πόλεμο. Κανένας δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί. Ολοι μαζί να παλέψουμε ενάντια στον πόλεμο και τις αιτίες που τον γεννούν. Πρέπει να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλακεί στον πόλεμο με πρόσχημα την τρομοκρατία».

- Ο Αποστόλης Κουμάς, καθηγητής Αγγλικής, μας είπε: «Κατεβήκαμε για να διαδηλώσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό».

- Η Μαρία Δ., άνεργη, τόνισε: «Διαδηλώνουμε για να δείξουμε ότι ο ιμπεριαλισμός και η επεκτατική πολιτική πρέπει να σταματήσουν. Αυτό το κίνημα είναι μόνο η αρχή».

- Τέλος, ο Βαγγέλης, φοιτητής, είπε: «Διαδηλώνουμε ενώνοντας τη φωνή μας με όλους, για να μη συμπαρασυρθούμε από μια σύρραξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ