Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΤΡΑ
Στεντόρεια φωνή καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Από παλιότερη φιλειρηνική κινητοποίηση του λαού της Πάτρας
Από παλιότερη φιλειρηνική κινητοποίηση του λαού της Πάτρας
Φωνή αντίστασης και καταδίκης εναντίον των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και όσων συμπορεύονται μαζί τους, ύψωσε χτες το βράδυ ο λαός της Πάτρας σε ένα μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο, απαιτώντας να μην εμπλακεί η χώρα στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους.

Οι φιλειρηνιστές της Πάτρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα δεκάδων μαζικών φορέων, διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα «50 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία», «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Μπροστάρηδες, για άλλη μια φορά, ήταν οι νέοι φιλειρηνιστές, που με τον παλμό, το πάθος και το δυναμισμό τους παρέσυραν ολόκληρη την πορεία και έστειλαν μήνυμα ανυποχώρητου αντιιμπεριαλιστικού αγώνα.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ανδρέας Αντωνόπουλος, στην ομιλία του, τόνισε: «Με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, εξαπολύθηκε μία τεράστια ψυχροπολεμική υστερία από τους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ, και την ΕΕ, με στόχο τα λαϊκά κινήματα, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε την ανάγκη της αντίστασης των λαών, «τώρα πριν να είναι αργά. Να κερδίσουμε τον πόλεμο που κήρυξαν οι ιμπεριαλιστές πριν αρχίσει. Να μην επιτρέψουμε να γίνει ο ανθός της νεολαίας κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών».

Τέλος, από το βήμα της συγκέντρωσης, ο ομιλητής κάλεσε όλους τους φορείς της πόλης σε σύσκεψη στις 17 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΠ, για τη συγκρότηση αντιπολεμικής επιτροπής.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν επίσης η Φιλαρέτη Καρατζόγλου - Ζαφειροπούλου, γενική γραμματέας του Συλλόγου του Τακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πάτρας, ο Βασίλης Σκαναβής, εκπρόσωπος του Δήμου Πάτρας και ο Χρήστος Λιακόπουλος, πρόεδρος του ΕΚΠ.

Στην Καλαμάτα

Σε ένα μαχητικό συλλαλητήριο που έγινε χτες το βράδυ και διοργάνωσαν από κοινού η Αντιπολεμική Επιτροπή Μεσσηνίας και η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και κατά του Ρατσισμού, ο μεσσηνιακός λαός διατράνωσε την αντίθεσή του στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.

Μετά την προσυγκέντρωση που έγινε στο αναψυκτήριο, φίλοι και μέλη της Επιτροπής Ειρήνης πορεύτηκαν προς την πλατεία της 23ης Μάρτη, όπου έγινε η κεντρική συγκέντρωση. Στη συνέχεια, όλοι μαζί διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η αντιπολεμική επιτροπή καλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας, στην Καλαμάτα, με στόχο τη διεύρυνσή της και την παραπέρα οργάνωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ