Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Στο στόχαστρο οι λαοί
Η ουσία...

Ο Μιλτιάδης Εβερτ και άλλοι βουλευτές της ΝΔ ξεσπάθωσαν: Αυτοί που διοργανώνουν το συλλαλητήριο, είπαν, είναι υποκριτές! Γιατί, όταν η Σοβιετική Ενωση εισέβαλε (!) στο Αφγανιστάν, σιώπησαν! Ενώ, τώρα, διαδηλώνουν!!

Τα ίδια ακούγονται και γράφονται και από διάφορες άλλες πλευρές: Από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και από στελέχη του ΣΥΝ και της ΑΕΚΑ, υποχείρια του Λαλιώτη, που είναι βασιλικότεροι του βασιλέως... Αφγανιστάν, Τσεχοσλοβακία 1968, Ουγγαρία 1956! Ολα τα «επιχειρήματα» επιστρατεύονται! Ολα τα ιδεολογικοπολιτικά βέλη ρίχνονται με λύσσα στους διαδηλωτές και - πρωταρχικά - στο λαό, που η πλειοψηφία του δε λέει να μπει στη στρούγκα της αντιλαϊκής στάσης στα θέματα του πολέμου. Μάλιστα, οι της ΑΕΚΑ και διάφοροι του ΣΥΝ, θρασύτατα επιτίθενται στο ΚΚΕ, επειδή δε διαδηλώσαμε και για τα εγκλήματα... του Μιλόσεβιτς! Αυτά λένε! Κι ας αποδείχτηκε, ότι εθνοκάθαρση κι άλλα παρόμοια δεν έγιναν! Εμφύλιος πόλεμος υπήρξε σε τμήματα της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας! Εμφύλιος, που τον πυροδότησαν η Γερμανία και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ενώ σε συνέχεια μπήκαν και οι ΗΠΑ στο... χορό! Ολοι αυτοί, μαζί με τους ηγέτες αποσχιστικών τάσεων, έκαναν, όλοι μαζί, κομμάτια τη Γιουγκοσλαβία!

Δεν μας προξενεί καμιά εντύπωση αυτή η συμπόρευση. Είναι συνέχεια της συμπόρευσης, που έχουν επιδείξει σε όλα τα βασικά ζητήματα της κοινωνικοοικονομικής και εξωτερικής πολιτικής. Και επιβεβαιώνεται ότι δεν μπορείς (πιο σωστά δε θέλεις) να πάρεις φιλολαϊκή θέση στο θέμα του πολέμου, όταν τάσσεσαι υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όταν η πολιτική σου στηρίζει τα κέρδη της πλουτοκρατίας και την πολιτική της ΟΝΕ, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Εσωτερική και εξωτερική πολιτική είναι ένα ενιαίο πράγμα. Δε γίνεται ένα κόμμα να ασκεί φιλολαϊκή εσωτερική πολιτική και αντιλαϊκή εξωτερική, ή αντιστρόφως. Ετσι, η μέχρι τα μπούνια συμμετοχή της κυβέρνησης, της ΝΔ και των παρατρεχάμενών τους στην πολεμοκάπηλη επίθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που γίνεται με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας, αποτελεί φυσική συνέπεια της στάσης τους απέναντι στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των μεσαίων λαϊκών στρωμάτων.

Ποια είναι η ουσία; Είναι το γεγονός, ότι υπερασπίζονται τον ιμπεριαλισμό! Και για να μη φαίνεται αυτό ωμά - αν και ορισμένοι τον υπερασπίζονται και ωμά και κυνικά - καταφεύγουν σε τεχνάσματα! Και κάνουν λόγο για υποκρισία και έλλειψη (!) ηθικού αναστήματος του ΚΚΕ, που δεν έχει δικαίωμα (!) να διαδηλώνει! Ενώ, το έχουν εκείνοι, που τρέχουν πίσω από το ΝΑΤΟ, που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ, που στηρίζουν τις επιλογές του να βομβαρδίζει, να επεμβαίνει, να αλλάζει σύνορα! Και όχι το ΚΚΕ, που μάχεται κατά του ιμπεριαλισμού!!! Πλήρης αναστροφή των αξιών...

Η επίθεση, βεβαίως, δε γίνεται μόνο κατά του ΚΚΕ. Γίνεται και κατά των άλλων πολιτικών οργανώσεων και κατά των φορέων της εργατικής τάξης, των γυναικών, των διανοουμένων, της νεολαίας, που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις. Γιατί φοβούνται, ανησυχούν από την αντίδραση λαϊκών δυνάμεων που ψήφισε ή και ψηφίζει αυτά τα κόμματα...

Η επίθεση πρέπει και μπορεί να πέσει στο κενό! Για τα θύματα του τρομοκρατικού πλήγματος σε Ν. Υόρκη και Ουάσιγκτον λυπούνται πραγματικά, όσοι αντιδρούν στην πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Εκείνοι που χύνουν δάκρυα για τα θύματα, ενώ τάσσονται υπέρ της πολιτικής του ιμπεριαλισμού, ένα στόχο έχουν: Να βγάλουν λάδι τον ιμπεριαλισμό, το κεφάλαιο! Αυτή είναι και η ουσία της επίθεσης κατά των διαδηλώσεων.


Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ