Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
Στο στόχαστρο οι λαοί
Γ. ΖΙΟΥΓΚΑΝΟΦ
Η αμερικάνικη πολιτική δημιουργεί την τρομοκρατία

Ο πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ καταγγέλλει τη συμφωνία της κυβέρνησης Πούτιν με τα αμερικάνικα σχέδια

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση Ν. ΓΚΑΡΙΦΟΥΛΙΝΑ).-

Ο πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με δήλωσή του στις 27 Σεπτέμβρη επικρίνει την απόφαση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να συμπαραταχτεί με τις ΗΠΑ στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», την οποία ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στις 24 Σεπτέμβρη με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Κρατικής Δούμας, την ηγεσία του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και με το προεδρείο του Κρατικού Συμβουλίου.

«Η συνάντηση είχε μάλλον εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Ο πρόεδρος ήρθε με έτοιμη πλέον δήλωση. Μια τέτοια όμως συνάντηση θα έπρεπε να γίνει αμέσως κιόλας μετά τις ειδήσεις για την τραγωδία και με κοινή απόφαση να ζητούσαμε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αντ' αυτού συντασσόμαστε με την αμερικανική πολιτική, η οποία και δημιουργεί αυτή την τρομοκρατία. Γιατί; Για να συμμετάσχουμε στο μεγάλο πόλεμο; Αντί να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο την επιρροή μας για να μην ξεσπάσει αυτός ο πόλεμος! Θεωρώ ότι πρόκειται για πολιτική προδοσίας των εθνικών συμφερόντων και όχι για καταπολέμηση της τρομοκρατίας», τόνισε ο Ζιουγκάνοφ.

Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ σημειώνει ότι «είναι ακατανόητο, γιατί η κυβέρνησή μας και ο πρόεδρος δεν προβαίνουν σε σαφή και ξεκάθαρη δήλωση ότι το ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των ενεργειών αντεκδίκησης θα πρέπει να εξεταστούν στους διεθνείς οργανισμούς και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Γιατί μια χώρα, με τη διοίκηση ενός ανθρώπου παίρνει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει δυναμικές επιχειρήσεις και όλες οι άλλες θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν; - διερωτάται ο Ζιουγκάνοφ και προσθέτει: «Και μάλιστα μπροστά σε κάθε κράτος τίθεται το ζήτημα: αν δεν είσαι με τις ΗΠΑ, είσαι με τη διεθνή τρομοκρατία, κι αν δεν είσαι με τις ΗΠΑ, τότε ενάντια σε οποιαδήποτε χώρα, μεγάλη ή μικρή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η στρατιωτική βία. Αν ένας άνθρωπος κρίνει αυτό αναγκαίο. Αυτό όμως σημαίνει καταστροφή ολόκληρου του συστήματος διεθνών σχέσεων και επιστροφή στην πρακτική των βάρβαρων εποχών».

Και ο Ζιουγκάνοφ καταλήγει: «Προκαλεί απορία μια τέτοια ετοιμότητα να εξυπηρετηθούν οι Αμερικανοί, να συρθεί η Ρωσία σε νέα αφγανική σφαγή... Από καιρό λέω: αναλαμβάνουμε υποχρέωση απέναντι στην παγκόσμια κοινότητα και με το λαό μας να καταπολεμήσουμε τους τρομοκράτες στην Τσετσενία. Οι ΗΠΑ και οι Αγγλοι ας βρουν άκρη με τον Μπιν Λάντεν και τους άλλους. Αυτοί τους εκπαίδευσαν, τους χρηματοδοτούσαν, τους εξόπλιζαν, ας τα βγάλουν πέρα οι ίδιοι μαζί τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ