Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υποκρισίας το ανάγνωσμα...

Πρώτα λένε ναι σ' έναν πόλεμο ενάντια στο Αφγανιστάν και έπειτα έρχονται και ελεούν τους πρόσφυγες που δημιουργεί ο πόλεμός τους

Με υποκρισία που περισσεύει η διεθνής κοινότητα μαζεύει χρήματα για να αντιμετωπίσει το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργήσουν τα αμερικανικά αντίποινα στο Αφγανιστάν. Η Ελλάδα έσπευσε χτες, με τη συνηθισμένη έλλειψη σοβαρότητας που τη διακρίνει, να προσφέρει ένα από τα πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια που υπολογίζεται ότι απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πέντε και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων που προβλέπεται ότι θα ξεσπιτώσει ο επικείμενος πόλεμος.

Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διαθέσει ένα εκατομμύριο δολάρια για τους Αφγανούς πρόσφυγες στο Πακιστάν ανακοίνωσαν, ταυτόχρονα, χτες οι υπουργοί Τύπου Δ. Ρέππας και ο Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Ο Δ. Ρέππας έκανε την ανακοίνωση στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Γ. Παπανδρέου από την πλευρά του, φρόντισε να μαζέψει τις τηλεοπτικές κάμερες και τον... Γ. Νταλάρα.

Τα 500 εκατ. δολάρια, όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου, θα διατεθούν μέσω της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και το υπόλοιπο ποσόν μέσω μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που διαγκωνίζονται γύρω από τα κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας ανακοίνωσε κι αυτός τη διάθεσή του να προσφέρει, ανακοινώνοντας ότι θα δώσει δύο συναυλίες, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τις ανάγκες των προσφύγων. Η προσφορά του μεγάλου τραγουδιστή, ξεκίνησε μάλιστα από χτες, καθώς, αν και κουρασμένος, έσπευσε σε χρόνο ρεκόρ, για να στηθεί εξ αριστερών του υπουργού στη συνέντευξη Τύπου με την οποία διαφήμισαν την ευσπλαχνία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ