Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΔΗΚΕΒΕ
Κανένα περιθώριο εφησυχασμού και αναμονής

Να αναπτύξουν πολύμορφη αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική δράση με αρχή τη συμμετοχή τους στο χτεσινό συλλαλητήριο, καλεί τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εμπόρους, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ).

Η ΔΗΚΕΒΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη λύπη της για τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας στις ΗΠΑ και τονίζει ότι είναι σοβαρά τα ερωτήματα που προβληματίζουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο γύρω από το πώς και γιατί έγινε αυτή η ενέργεια και ποιους εξυπηρετεί. «Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις μετέπειτα εξελίξεις, ο τεχνικός διαχωρισμός "ελεύθεροι" εναντίον "τρομοκρατών", "πολιτισμένοι" εναντίον "απολίτιστων", καταπατά κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, δεν εκφράζει τον πόνο στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, πολύ περισσότερο δεν αντιμετωπίζει την ατομική τρομοκρατία», σημειώνει η ΔΗΚΕΒΕ.

Η παράταξη υπογραμμίζει ότι το πολεμικό κλίμα που διαμορφώνεται, οι προετοιμασίες για αντίποινα σε ένα αόρατο εχθρό και άγνωστο αντίπαλο, σηματοδοτούν την επιτάχυνση της πολιτικής των επεμβάσεων, τη σκλήρυνση της τακτικής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε βάρος λαών και κινημάτων που αντιστέκονται στη νέα τάξη πραγμάτων και διεκδικούν το δικαίωμα της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας. Συνεχίζοντας καταγγέλλει ότι στήνονται μηχανισμοί που στοχεύουν στην καταστολή των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων, δημιουργούνται μισθοφορικά σώματα και επενδύονται με το απαραίτητο νομικό πλαίσιο, με σκοπό να θωρακιστεί η εξουσία των μονοπωλίων. Η ενεργοποίηση για πρώτη φορά του άρθρου 5 της ατλαντικής συμμαχίας με την υπογραφή της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζει η ΔΗΚΕΒΕ, δημιουργεί μια νέα κλιμάκωση και ένταση του ανταγωνισμού, επιβάλλει παγκόσμια το στρατιωτικό νόμο, μεγαλώνει τους κινδύνους ενός γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς.

Η ΔΗΚΕΒΕ καλεί τους ΕΒΕ να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μη στρατιωτικοποιηθεί η δημόσια ζωή, να αποτρέψουν την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς στους οποίους έχει ευθυγραμμιστεί και η ελληνική κυβέρνηση, να πρωτοστατήσουν μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία στην ανάπτυξη ενός μαζικού αντιπολεμικού κινήματος. Και καταλήγει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού και αναμονής, την τελευταία λέξη θα την πουν οι λαοί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίθετη στην απελευθέρωση(2005-02-03 00:00:00.0)
Παλλαϊκό αίτημα για μη εμπλοκή!(2001-09-26 00:00:00.0)
Ενέργειες ενταγμένες σε γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης(2000-02-08 00:00:00.0)
Στόχος το δυνάμωμα του κινήματος και οι κοινωνικές συμμαχίες(1998-05-24 00:00:00.0)
Επίκαιρη, όσο ποτέ, η ανάγκη για αγώνες(1998-03-29 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του ΕΟΜΜΕΧ(1996-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ