Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Κυβερνητική υποταγή και υποτέλεια

Σε καμία περίπτωση η χώρα μας, με οποιονδήποτε τρόπο, δεν πρέπει να εμπλακεί στα τυχοδιωκτικά σχέδια των Αμερικανών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ). Η ΠΟΛ, μετά από συνεδρίασή της με θέμα τη διεθνή κατάσταση όπως διαμορφώνεται, με την απειλή πολέμου από τις ΗΠΑ, εκφράζει τη λύπη της για τα αθώα θύματα, θύματα και αυτά της πολιτικής του ιμπεριαλισμού, και σημειώνει:

«Στόχος των μέτρων των Αμερικανών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που παίρνονται για την πάταξη της δήθεν διεθνούς τρομοκρατίας, είναι η υποταγή, η εκμετάλλευση χωρών, τα πετρέλαια του Κόλπου και της Εγγύς Ανατολής και ταυτόχρονα ο περιορισμός των δημοκρατικών και λαϊκών ελευθεριών». Αναφερόμενη στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η ΠΟΛ επισημαίνει ότι, «όπως αυτή εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό, ευθυγραμμίζεται με τα πολεμικά σχέδια, είναι στάση υποταγής και υποτέλειας. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιδιώκει με τη σειρά της να αξιοποιήσει τα τραγικά γεγονότα για παραπέρα περιστολή των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού».

«Για να αποκρουστούν τα παραπάνω σχέδια του ιμπεριαλισμού - συνεχίζει η ΠΟΛ - απαιτείται η μεγαλύτερη λαϊκή συσπείρωση και πάλη, πρώτα και κύρια από το εργατικό- συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και γενικότερα η κινητοποίηση των λαϊκών δυνάμεων». Καλεί δε τις οργανώσεις-μέλη της να δραστηριοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και η ίδια θα συμβάλει και θα ανταποκριθεί στη συγκρότηση μιας τέτοιας συσπείρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ