Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
Το ψήφισμα

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε στο χτεσινό συλλαλητήριο είναι το εξής:

«Ολοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το καταστροφικό χτύπημα στις ΗΠΑ, την εμπόλεμη κατάσταση που κήρυξαν από κοινού η αμερικανική ηγεσία, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, την απειλή για καταπάτηση των λαϊκών ελευθεριών και των εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας.

Η απειλή ενός παγκόσμιου πολέμου εναντίον ενός «αόρατου» εχθρού, είναι, περισσότερο από ποτέ, πραγματική. Για μια ακόμα φορά, αθώα θύματα θα πληρώσουν την προσπάθεια επιβολής και εδραίωσης της Νέας Τάξης, όπως συνέβη στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στο Σουδάν κλπ.

Και το πιο επικίνδυνο είναι ότι στον «αόρατο εχθρό» εντάσσονται όλα τα κινήματα που στρέφονται ενάντια στον πόλεμο. «Τρομοκρατικές» χαρακτηρίστηκαν από τους Αμερικάνους οι κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, τα κινήματα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες λαών, τα εργατικά κινήματα.

Νόμοι για τον περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών προετοιμάζονται, ενώ με χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων «απαντάνε» οι επιχειρήσεις στο ενδεχόμενο πολέμου.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει τη συμμετοχή της με την ενεργό στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, ενώ στο όνομα της Ολυμπιάδας του 2004, προετοιμάζει νόμους που χτυπάνε ακόμα περισσότερο τις λαϊκές ελευθερίες.

Δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής ή εφησυχασμού.

Απαιτούμε:

- Να σταματήσουν τώρα οι πολεμικές προετοιμασίες.

- Να πούμε ΟΧΙ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

- Καμιά εμπλοκή της χώρας μας, με οποιοδήποτε τρόπο, στα πολεμικά σχέδια.

- Υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών, των εργασιακών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ