Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
Στο στόχαστρο οι λαοί
Οι «συνήθεις» ύποπτοι

Το ανελέητο ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, όχι μόνο μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου και κυρίως της Ευρώπης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Αρκεί ίσως και μόνο το χρώμα του δέρματος, η υφή των μαλλιών ή απλά η προφορά. Αυτόματα εκατοντάδες άνθρωποι ή και χιλιάδες, μπαίνουν στη λίστα των υπόπτων. Το ανθρωποκυνηγητό και κυρίως η χειραγώγηση που γίνεται τόσο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και από τα ΜΜΕ, έχουν στείλει στη ρατσιστική κόλαση εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες, που είναι οι πρώτοι που πληρώνουν το τίμημα του «νέου πολέμου».

Η διάχυση του πολέμου, είναι πανταχού παρούσα. Στις στρατιωτικές βάσεις ανά τον κόσμο, στην αστυνομοκρατία που επικρατεί παντού πια, στα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα που πρώτα βρέθηκαν στο στόχαστρο. Οι διωκτικές αρχές και κυρίως των μυστικών υπηρεσιών έχουν πια την καλύτερη δικαιολογία τώρα, για να αρχίσουν τον «πόλεμο» κατά δικαίων και αδίκων. Πώς μπορεί να ξεχάσει κανείς, τις πρώτες μέρες που οι ιταλικές αρχές άρχισαν τις συλλήψεις «ακροαριστερών»;

Ωστόσο τα «νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα» που αυτή τη στιγμή συζητιούνται στο αμερικανικό Κογκρέσο, πρέπει να οπωσδήποτε να τεθούν σε εφαρμογή. Ετσι, οι ειδήσεις προσφέρουν άφθονη καύσιμη ύλη, αφού σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, οι διεθνείς διωκτικές αρχές εξάρθρωσαν ένα ύποπτο δίκτυο τρομοκρατών, που πιθανολογείται πως προετοίμαζε πλήγματα εναντίον των ΗΠΑ και συμμάχων τους με επιθέσεις σε διάφορους στόχους στο έδαφος της Ευρώπης. Επικαλούμενο πηγές των μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, το ABC τόνισε πως στους στόχους περιλαμβάνονταν η αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι, το αμερικανικό προξενείο στη Μασσαλία και τα κτίρια του αρχηγείου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Οι γενικές γραμμές του σχεδίου των τρομοκρατών ήτανε γνωστές στις γαλλικές και στις αμερικανικές αρχές ήδη πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, όμως οι εν λόγω επιθέσεις ήταν προγραμματισμένο να εκτελεστούν πολύ αργότερα, αλλά πάντως εντός του έτους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ABC, το δίκτυο αποτελούνταν από, το πολύ, 50 άτομα. Οι 30 θεωρείται πως ήδη έχουν τεθεί υπό κράτηση στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ άλλοι 20 εξακολουθούν να αναζητούνται σε όλη την Ευρώπη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων σε χθεσινό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδα «Washington Post», οι γερμανικές αρχές διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία για τους «τρομοκράτες» και την οργάνωση «Αλ Κάιντα», τα οποία όμως δεν επαρκούν για να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη αυτοί που είχαν επαφή με τους αεροπειρατές. Στο ίδιο άρθρο προστίθεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι επαφές αυτές βοήθησαν τον Μπιν Λάντεν να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ