Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΡΩΣΙΑ-Κ.Α.Κ.
Μελετούν «κοινά σχέδια δράσης»

Από τη συνάντηση του Β. Πούτιν με τον Γκ. Σρέντερ

Associated Press

Από τη συνάντηση του Β. Πούτιν με τον Γκ. Σρέντερ
ΜΟΣΧΑ.-

Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων στρατού της Ρωσίας και πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών συζήτησαν προχτές αργά το απόγευμα «κοινό μακροπρόθεσμο», όπως ανακοινώθηκε, «σχέδιο δράσης κατά της τρομοκρατίας», αλλά και «ενίσχυσης της κατάστασης ασφαλείας» στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας εν αναμονή των επικείμενων αμερικανικών επεμβάσεων στο Αφγανιστάν και την ευρύτερη περιοχή...

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων στρατού της Ρωσίας, αλλά και πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών μεταξύ αυτών τα Καζαχστάν, Κιργιστάν και Τατζικιστάν συζήτησαν το ενδεχόμενο συγκρότησης μιας κοινής δύναμης ταχείας ανάπτυξης στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας. Δεν ανακοινώθηκε εάν η συγκεκριμένη πρόταση αποφασίστηκε, ούτε γνωστοποιήθηκαν κάποια απτά αποτελέσματα από τη συνάντηση των ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Καζαχστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Τζορτζ Ουόκερ Μπους και επανέλαβε πως η χώρα του είναι έτοιμη να δώσει πλήρη υποστήριξη σ' όποια αντιτρομοκρατική επιχείρηση των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας πως «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας να μην εξελιχθεί σε σύγκρουση πολιτισμών».

Στο Τατζικιστάν, ο Πρόεδρος της χώρας Ινομαλί Ρακχμόνοφ συναντήθηκε με τον υπεύθυνο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ, Τζέιμς Μπάουνερ και συζήτησαν ζητήματα «ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας».

Παράλληλα, η Αρμενία ανακοίνωσε χτες πως θα επιτρέψει τη διέλευση αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών από τον εθνικό εναέριο χώρο της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ