Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Να ξεπουλήσουμε για να... σωθούμε

Θεραπεία διά πάσα νόσο, οι αποφάσεις που αυξάνουν τα κέρδη των βιομηχάνων

«Στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται» και, όπου λύκος, οι μεγαλοβιομήχανοι της χώρας, που στις παρούσες συνθήκες της οικονομικής αβεβαιότητας, απαιτούν την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, δηλαδή των ιδιωτικοποιήσεων, ως αντίδοτο σε πιθανά φαινόμενα ύφεσης! Μ' αυτή τη λογική, η διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην απόλυση εργαζομένων από την «Ολυμπιακή Αεροπορία», ακολουθώντας το παράδειγμα των ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών που έχουν εξαγγείλει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, προκειμένου να πουληθεί πιο εύκολα.

Κατά τα λοιπά, χτες η διοίκηση του ΣΕΒ εκτίμησε ότι παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει, η Ελλάδα δε θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εκτιμάται ότι θα παρουσιαστούν στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, αλλά και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, εξαιτίας της υλοποίησης των έργων του Γ` ΚΠΣ και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σε ό,τι αφορά την επιβράδυνση που παρατηρείται στους ρυθμούς ανάπτυξης στις ΗΠΑ, οι βιομήχανοι σημειώνουν ότι τα φαινόμενα αυτά έχουν προκύψει εδώ και καιρό και δεν είναι αποτέλεσμα των γεγονότων στις ΗΠΑ.

Για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Λ. Αντωνακόπουλος υιοθέτησε τις κυβερνητικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες στη θέση των αρχικών προβλέψεων για άνοδο 5%, εκτιμάται αύξηση 4-4,1%. Για το αν τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη έχουν επηρεάσει την ελληνική βιομηχανία ή πρόκειται να την επηρεάσουν, ο Λ. Αντωνακόπουλος σημείωσε ότι δεν έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο ως αυτή τη στιγμή. Εκτίμησε όμως ότι επειδή - κυρίως στη βαριά βιομηχανία - βρίσκονται σε εξέλιξη επενδυτικά προγράμματα, τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα ενδεχομένως θα ανακύψουν κάποια προβλήματα. Ο έτερος πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλος πρόβαλε την άποψη πως είμαστε τυχεροί που ανήκουμε στη ζώνη του Ευρώ, διαφορετικά, κινδυνολόγησε, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε θα ήταν φοβερά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ