Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΒΕΤΙΑ
Μακελειό σε τοπικό Κοινοβούλιο

ΤΣΟΥΓΚ.-

Τουλάχιστον 15 θύματα είναι ο απολογισμός ενός δίχως προηγούμενο μακελειού στο τοπικό Κοινοβούλιο του Τσουγκ, που προκάλεσε ένας έξαλλος μεσήλικας, ο 57χρονος Φρίντριχ Λαϊμπάχερ. Οπλισμένος με ένα επιθετικό τουφέκι Σιγκ και εκρηκτικά, φορώντας αλεξίσφαιρο και μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό, ο Λαϊμπάχερ εισέβαλε στο τοπικό Κοινοβούλιο κι άνοιξε πυρ - σκοτώνοντας 14 ανθρώπους πριν στρέψει το όπλο του στον εαυτό του. Αλλοι 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Τσουγκ, τραυματίστηκαν και αρκετοί διακομίστηκαν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία του πλούσιου καντονιού. «Ηταν σαν εκτέλεση», δήλωσε ο βουλευτής Χανσπέτερ Χάουσερ που νοσηλεύεται με τραύμα από σφαίρα στον πνεύμονα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Λαϊμπάχερ προέβη στο απονενοημένο διάβημά του λόγω της οργής του κατά των αρχών, που είχε προκαλέσει μια διένεξή του με οδηγό λεωφορείου (!) που τον οδήγησε σε μακρόχρονο δικαστικό αγώνα.

Ο Ελβετός Πρόεδρος Μόριτζ Λοϊενμπέργκερ δήλωσε σοκαρισμένος από το γεγονός ότι «η δημοκρατία μας και η ελευθερία μας τίθενται εν αμφιβόλω». Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι δεν υπήρχε καμία σχέση με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ - αλλά η Ελβετία άλλαξε, και αυτή, για πάντα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ