Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Αρνητές της βίας στα Κατεχόμενα

Διακόσιοι Ισραηλινοί στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν στα Κατεχόμενα, ενώ 69 μαθητές αρνήθηκαν να καταταγούν στο στράτευμα, παρά τις κλητεύσεις που δέχτηκαν

«Δεν πυροβολούμε, δεν κλαίμε και δεν υπηρετούμε στα Κατεχόμενα»! Μ' αυτό το σύνθημα, 200 και πλέον Ισραηλινοί φαντάροι, που συγκροτούν το Ισραηλινό Μέτωπο «Υπάρχει ένα Οριο», δηλώνουν την άρνησή τους να πολεμήσουν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Παράλληλα, αυτή τη βδομάδα, 69 μαθητές, που κλήθηκαν να υπηρετήσουν στο ισραηλινό στρατό, αρνήθηκαν. Οι πρωτοβουλίες του μετώπου «Υπάρχει ένα Οριο» δημοσιοποιήθηκαν χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε η «Αντιπολεμική Κίνηση», σαν φόρο τιμής στη συμπλήρωση δυο χρόνων από τη νέα «Ιντιφάντα» και του ηρωικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

«Δε θα πάρουμε μέρος - τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του μετώπου - σε μια πολιορκία που στερεί από πολίτες τρόφιμα, την πρόσβαση στα σχολεία και στην ιατρική περίθαλψη, σε έναν πόλεμο για τους εποίκους του "Netzarim", του "Kfar Darom" του "Kiryat Arba" και του "Psagot", σε έναν πόλεμο όπου δολοφονούνται γυναίκες, άνδρες, παιδιά και βρέφη. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός μας»!

Ιδιαίτερη σημασία έχει η επιστολή προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, που υπογράφουν φαντάροι και αναφέρουν: «Εμείς οι υπογράφοντες νέοι, που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στο Ισραήλ, πρόκειται να κληθούμε να υπηρετήσουμε στο στρατό του. Διαμαρτυρόμαστε ενώπιόν σας για την επιθετική και ρατσιστική πολιτική που ακολουθείται από τις ισραηλινές κυβερνήσεις και τον ισραηλινό στρατό και σας πληροφορούμε ότι δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος στην εκτέλεση αυτής της πολιτικής.

Αντιστεκόμαστε σταθερά στην κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ. Οι απαλλοτριώσεις γης, οι συλλήψεις, οι εκτελέσεις χωρίς δίκη, οι κατεδαφίσεις σπιτιών, τα βασανιστήρια και η άρνηση παροχής ιατρικής περίθαλψης είναι μερικά μόνο από τα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ, παραβιάζοντας κατάφωρα διεθνείς συνθήκες που έχει επικυρώσει.

Αυτές οι πράξεις δεν είναι μόνο παράνομες. Επίσης σε καμιά περίπτωση δεν επιτυγχάνουν το στόχο τους, την ατομική ασφάλεια των πολιτών. Αυτή η ασφάλεια πρόκειται να κατοχυρωθεί μόνο με μια δίκαιη ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της ισραηλινής κυβέρνησης και των Παλαιστινίων.

Γι' αυτούς τους λόγους θα ακολουθήσουμε τη συνείδησή μας και θα αρνηθούμε να πάρουμε μέρος σε πράξεις καταπίεσης του παλαιστινιακού πληθυσμού, πράξεις που μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν τρομοκρατικές ενέργειες. Καλούμε τους νέους της ηλικίας μας, τους φαντάρους και τους επιστράτους του στρατού να πράξουν το ίδιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ