Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
Στο πυρ το εξώτερον το «όχι στον πόλεμο»

Μπαράζ άρθρων και σχολίων από τον χτεσινό Τύπο, που επιβεβαιώνουν την ενορχηστρωμένη εκστρατεία εναντίον του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος

«Ανεγκέφαλοι οπαδοί - χούλιγκαν των ποδοσφαιρικών ομάδων, με τα μεγάλα αποθέματα αγένειας», χαρακτηρίζονται από κονδυλοφόρους του αστικού Τύπου οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο χτεσινό μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, απ' όπου και η φωτογραφία
«Ανεγκέφαλοι οπαδοί - χούλιγκαν των ποδοσφαιρικών ομάδων, με τα μεγάλα αποθέματα αγένειας», χαρακτηρίζονται από κονδυλοφόρους του αστικού Τύπου οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο χτεσινό μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, απ' όπου και η φωτογραφία
Με ένα μπαράζ άρθρων και σχολίων - γεγονός που υποδηλώνει και το ενορχηστρωμένο και οργανωμένο του πράγματος - διάφοροι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» έχουν βάλει στο στόχαστρο το αδούλωτο πνεύμα του ελληνικού λαού που τολμά να μη συστρατεύεται στον «τρομο»-πόλεμο που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και οι «σύμμαχοί» τους για την επιβολή της ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας τους στην ανθρωπότητα.

Η συντονισμένη επίθεση προσλαμβάνει χαρακτήρα εκστρατείας ιδεολογικής τρομοκρατίας, εκφοβισμού και πειθαναγκασμού και έφτασε στο αποκορύφωμά της τα δύο τελευταία 24ωρα πριν από το χτεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα από ορισμένα χτεσινά δημοσιεύματα.

Τα σκήπτρα κρατά το «Βήμα». Από τη δεύτερη κιόλας σελίδα ο Ν. Μπακουνάκης με αφορμή τις προχτεσινές «υποδείξεις» του Δ. Ρέππα προς τους διαδηλωτές γράφει: «Δυστυχώς, στην Ελλάδα ο αντιαμερικανισμός είναι κάτι "σαν παιδική αρρώστια του κομμουνισμού" - για να παραφράσω έναν τίτλο παλαιοκομμουνιστικού δοκιμίου - ένας -ισμός δογματικός και εντέλει α-ιστορικός, αφού δε λαμβάνει υπόψη του τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, ούτε ακόμα και τις διαθέσεις των λαών, στο όνομα των οποίων, υποτίθεται, ότι υπάρχει»! Και συνεχίζει ακάθεκτος: «Φοβούμαι ότι αυτού του τύπου οι διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια δε γίνονται ως εκδήλωση διαμαρτυρίας, με όποιους αποδέκτες, αλλά ως εκδήλωση δοκιμασίας των εσωτερικών, κομματικών συνοχών και συνενοχών, δηλαδή ως εκδήλωση εσωτερικής κατανάλωσης». Τη «σκυτάλη» παραλαμβάνει ο εκ των αρχισυντακτών Αγγ. Στάγκος, ο οποίος αναδρομικά κατακεραυνώνει τους χούλιγκανς ως... εθνικούς προβοκάτορες! Θαυμάστε τον: «Οταν οι ώρες είναι κρίσιμες - και είναι κρίσιμες αυτή την εποχή - με την κυβέρνηση και τη χώρα να δίνουν εξετάσεις ευθυγράμμισης και νομιμοφροσύνης απέναντι στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στη Δύση - (σ.σ. ο κυνισμός της υποτέλειας είναι αφοπλιστικός...) - που δεν αστειεύονται, και με όλο τον υπόλοιπο κόσμο να προσχωρεί στο μέτωπο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δεν είναι δυνατόν οι ανεγκέφαλοι οπαδοί - χούλιγκαν των ποδοσφαιρικών ομάδων, με τα μεγάλα αποθέματα αγένειας και "τσαμπουκά" εκ του ασφαλούς που διαθέτουν, να παίζουν ρόλο προβοκατόρων κατά της Ελλάδας»!

Από διπλανή σελίδα ο Αλ. Παπαχελάς πυροβολεί τους ...«ελληνικούς εγκεφάλους μας»(!) και θέτει ευθέως «το ερώτημα των ημερών»: «Πώς μπορεί ο Ελληνας που ζει σαν Ευρωπαίος, διεκδικεί ρόλο στην Α` Παγκόσμια Εθνική, να σκέπτεται με τον διαστρεβλωμένο τρόπο που αρμόζει σε τριτοκοσμικούς λαούς;» (Ελα ντε...). Επόμενος στόχος «ο εθνικός μας διάλογος» που διεξάγεται στα τηλεοπτικά παράθυρα «από γραφικούς, ολίγον "ταραγμένους" τύπους που πουλάνε τρέλα για εφέ, έ τότε κάτι δεν πάει καλά». (Αλήθεια ο ίδιος που βγαίνει συχνά στα παράθυρα σε ποια από αυτές τις κατηγορίες ανήκει...).

Στη «μάχη» ρίχτηκαν και οι προσκείμενες στη ΝΔ εφημερίδες, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι υπάρχει δικομματική συμφωνία ενάντια στο φιλειρηνικό κίνημα της χώρας. Ο «Ελεύθερος Τύπος» στο κύριο άρθρο του με τον εύληπτο τίτλο «Βλάπτουν οι διαδηλώσεις» αποφαίνεται ότι «οι διαδηλώσεις που προγραμματίζονται σαν αντιαμερικανικές στην πραγματικότητα στρέφονται κατά των καλώς εννοούμενων εθνικώς συμφερόντων μας» (σ.σ. Παντού και πάντα οι αντεθνικώς δρώντες...). Και συνεχίζει: «Αυτοί που θα πάνε σήμερα (χτες) στην πρεσβεία των ΗΠΑ για να διαδηλώσουν κατά των "Αμερικανών φονιάδων των λαών" θίγουν με τη συμπεριφορά τους έναν υπερήφανο και πατριωτικό λαό που έπεσε θύμα της μαζικής τρομοκρατίας». (Το «πρόβλημα» είναι ότι ο ίδιος ο αμερικανικός λαός διαδηλώνει ενάντια στον πόλεμο).

Η «Απογευματινή» στο δικό της άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Γραφικοί, αλλά επικίνδυνοι οι ντόπιοι Ταλιμπάν» στρέφεται (όπως και ο Αλ. Παπαχελάς) κατά των γραφικών των τηλεοπτικών παραθύρων που «εξευτελίζουν τη χώρα» και «πρωταγωνιστούν σε παραληρήματα αντιαμερικανισμού» και τους καλεί «να σταματήσουν τα αντεθνικά τους παιχνίδια ακόμα και αν δε γίνονται από πρόθεση», καθώς και «να αφήσουν την πολιτική στους πολιτικούς» (άψογα!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ