Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Πίεση για «αντιτρομοκρατικά» μέτρα

Πολιτική κάλυψη και πίεση για τη λήψη νέων αυταρχικών και αντιδημοκρατικών μέτρων στο όνομα της «θωράκισης» από την «τρομοκρατία», ασκεί η ηγεσία της ΝΔ. Ταυτόχρονα ζητά η χώρα να είναι μπροστάρης στο διεθνές «αντιτρομοκρατικό» μέτωπο υπό τις ΗΠΑ. Ο Κ. Καραμανλής, μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι το μήνυμα από τη συνεδρίαση ήταν ότι «η τρομοκρατία δεν έχει θέση στο σημερινό κόσμο. Το διεθνές μέτωπο για τη συντριβή της πρέπει να είναι και να παραμείνει αρραγές». Πρωταγωνιστικό ρόλο, πρόσθεσε, πρέπει να παίξει η Ευρώπη, η οποία «συνάμα να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε για να εγγυηθεί την ασφάλεια, τη ζωή, την ακεραιότητα όλων των Ευρωπαίων πολιτών».

Στο ίδιο μήκος κύματος μιλώντας χτες το βράδυ σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Σε νέο παραλήρημα κατά του ΚΚΕ προχώρησε ο Μ. Εβερτ με αφορμή το χτεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ας σημειωθεί είχε «ξανακτυπήσει» με τον ίδιο τρόπο και στόχο κατά την επίσκεψη του Μπ. Κλίντον, ισχυρίστηκε (στον «Σκάι» ότι οι διαδηλωτές δεν έχουν «αξιοπιστία» γιατί δε διαμαρτυρήθηκαν «όταν έκαναν οι Ρώσοι επίθεση και κατάληψη του Αφγανιστάν»(!). Στρεφόμενος ευθέως κατά του ΚΚΕ είπε: «Για πέστε στους κυρίους του ΚΚΕ, η ιδεολογία τους πάει ανάλογα με το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ψυχρός πόλεμος;» (σ.σ. η τέλεια σύγχυση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ