Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΒΟΛΟΣ
Ξεδιπλώνεται η αντιπολεμική δράση

Μαχητικό το χτεσινό συλλαλητήριο

«ΟΧΙ στον πόλεμο» και «Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια» απαίτησαν οι φιλειρηνιστές της Μαγνησίας, συμμετέχοντας στο χτεσινό δυναμικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης. Το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, όπου ιδιαίτερα μαχητική ήταν η συμμετοχή των νέων φιλειρηνιστών, έγινε στην πλατεία Ελευθερίας και μίλησε ο Ν. Φωτιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Στην ομιλία του κατήγγειλε τα νέα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που ετοιμάζονται με πρόσχημα την επίθεση στις ΗΠΑ. Υπογράμμισε ότι το φιλειρηνικό κίνημα πρέπει να αντισταθεί αποφασιστικά και ανυποχώρητα, για να μην εμπλακεί η χώρα μας στον πόλεμο που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, να αγωνιστεί ενάντια στον πόλεμο, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών.

Μετά τη συγκέντρωση, όπου συμμετείχαν πλήθος εκπροσώπων φορέων του νομού, όπως της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων, της «Επιτροπής Γένοβα 2001» κ.ά., ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Βόλο, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ-ΑΤΕ-ΔΑΚΕ) αρνήθηκε σε συνεδρίαση της Ολομέλειας πρόταση των εκπροσώπων της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» - όπως άλλωστε έκανε και για μια σειρά άλλων προτάσεων σε αγωνιστική κατεύθυνση, που αφορούν σε προβλήματα τα οποία «καίνε» την εργατική τάξη - για τη λήψη αποφάσεων συμμετοχής στο χτεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο και άλλων πρωτοβουλιών για τον περαιτέρω συντονισμό της αντιπολεμικής δράσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κ. Καραγιάννης, γραμματέας του ΕΚΒ και στέλεχος της ΑΤΕ («Αυτόνομη Παρέμβαση»), είπε ότι δε θα πάει στο συλλαλητήριο, ούτε και στη σύσκεψη των φορέων, αλλά θα μπορούσε να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες που κινούνται στα πλαίσια των αποφάσεων της κυβέρνησης, των ΗΠΑ και της ΕΕ!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ