Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
«Αυτοδιαλυόμαστε», ισχυρίζεται ο UCK

ΣΚΟΠΙΑ.-

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού των Αλβανών δήλωσε χτες ότι η οργάνωση «αυτοδιαλύεται επίσημα» μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης Απαραίτητη Συγκομιδή του ΝΑΤΟ, σε συνέντευξη Τύπου στη Σιπκόβιτσα. «Χτες βράδυ όλοι οι μαχητές έγιναν ξανά απλοί πολίτες», είπε ο Αλί Αχμέτι. Πάντως η κίνηση αποτελεί περισσότερο συμβολισμό κι όχι πραγματική εξέλιξη, αφού οι ένοπλοι εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλες περιοχές της χώρας.

Χτες είχε αρχίσει η αποχώρηση των βρετανικών και καναδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα διαδεχτούν νέες, που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση Κεχριμπαρένια Αλεπού - την προστασία δηλαδή των πολιτικών παρατηρητών.

Η «ειρηνευτική διαδικασία» καθ' υπαγόρευσιν του ΝΑΤΟ κάθε άλλο παρά έχει ολοκληρωθεί βέβαια. Πέραν των εκκρεμοτήτων στο Κοινοβούλιο, όπου οι 14 Συνταγματικές Τροποποιήσεις και η Αμνήστευση δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί τελεσίδικα, υπάρχουν και άλλα «ακανθώδη» θέματα, όπως η επιστροφή των δεκάδων χιλιάδων Σλαβομακεδόνων στις υπό αλβανικό έλεγχο περιοχές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ