Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Αυταρχισμός και δικαστική τρομοκρατία

Την πολιτική αυταρχισμού και δικαστικής τρομοκρατίας της κυβέρνησης σε βάρος των αγωνιζομένων αγροτών όσων συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αγώνα καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Ναυπλίου".

Καταγγέλλει συγκεκριμένα το νέο κρούσμα αυταρχισμού, αφού λίγες μόλις μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές κλήθηκαν σε απολογία και παραπέμπονται σε δίκη για τη συμπαράστασή τους στο μπλόκο των αγροτών στη σήραγγα του Αρτεμισίου πριν δύο χρόνια, ο Νίκος Γόντικας μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης και ο Νίκος Πασπάτης,πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Αρκαδίας. Παράλληλα, καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη τεσσάρων αγροτών από το Νομό Αργολίδας, επειδή ήταν στο ίδιο μπλόκο, καθώς ακόμα και ότι κλήθηκαν σε απολογία μέλη της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" Ν. Κίου και του επικεφαλής της Δ. Χατζηγεωργίου,για το συμβολικό κλείσιμο της γέφυρας της Ν. Κίου, προκειμένου να παρθούν μέτρα για να μην υπάρξουν νέα θύματα στην παραλιακή οδό Ν. Κίου - Ναυπλίου.

"Οι λαϊκοί αγώνες - τονίζει η ανακοίνωση - "πατάνε" πάνω στην πολιτική που φορτώνει βάρη και καταδικάζει στη δυστυχία εργάτες, αγρότες, μικρομεσαίους και νέους. Γι' αυτό δεν πρόκειται να ανακοπούν με μέτρα καταστολής της κυβέρνησης. Στις εκλογές του Οκτώβρη είναι ευκαιρία και από το Δήμο Ναυπλίου να σταλεί μήνυμα, μαυρίζοντας τους κυβερνητικούς υποψηφίους, αλλά και όσους φιλοδοξούν να γίνουν πρωταγωνιστές της πολιτικής της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του ασφυκτικού θεσμικού πλαισίου που έχει θεσπιστεί για αυτήν", καταλήγει η ανακοίνωση της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ναυπλίου".

Βρίζει και συκοφαντεί ασύστολα

Τον δήμαρχο Συκεών Σίμο Δανιηλίδη καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Δ Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, γιατί σε προεκλογική του ομιλία, καθώς και σε εκπομπή στα ΜΜΕ ελλείψει επιχειρημάτων προκειμένου να υπερασπιστεί το αντεργατικό του μένος έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τους εργαζόμενους στο Δήμο Συκεών "μαφία". Επίσης, ο Σ. Δανιηλίδης συκοφαντεί εργαζόμενους ότι αναποδογυρίζουν κάδους απορριμμάτων, προκειμένου να φαίνεται, όπως λέει, η πόλη βρώμικη.

"Καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές του δημάρχου και προειδοποιούμε πως αν συνεχίσει οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν", τονίζεται στην ανακοίνωση. Επίσης καλούν την πολιτεία, τη δικαιοσύνη και τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να παρέμβουν για τα τεκταινόμενα στον δήμο Συκεών.

"Σκούπα" στην Ελευσίνα!

Εκεί, στην πλατεία Ειρήνης στην περιοχή Καλιμπάκι, στην Ελευσίνα, οι κάτοικοι είχαν να δουν συνεργείο καθαριότητας του Δήμου, τέσσερα ολόκληρα χρόνια! Από τις προηγούμενες εκλογές δηλαδή, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι... Προχτές, όμως, το απόγευμα έκπληκτοι είδαν κάποιους εργαζόμενους με μηχανήματα και σκούπες να καθαρίζουν την πλατεία! Απόρησαν, λοιπόν, και ρώτησαν για να μάθουν, πού οφείλεται η "κοσμογονία" στην πλατεία τους.

Ενημερώθηκαν λοιπόν ότι, λίγο αργότερα, θα μιλούσε στην πλατεία ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργόπουλος!Κατάλαβαν λοιπόν το γιατί... Εμειναν όμως στην κυριολεξία έκπληκτοι όταν είδαν να κλαδεύονται και να ποτίζονται τα δέντρα της πλατείας, που διψούσαν επί τέσσερα χρόνια, ενώ κάποιοι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν ότι φυτεύτηκαν και νέα φυτά!

Πάντως, εμείς από μια βόλτα που κάναμε στην περιοχή διαπιστώσαμε ότι τον δήμαρχο δεν τον σώζει από την αγανάκτηση του κόσμου, ούτε η σκούπα, ούτε τα κλαδέματα, ούτε τα δέντρα...

"Κλέφτης" συνθημάτων

Δεν αποτελεί τόσο καταγγελία, όσο έκφραση απορίας: Γιατί ο υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας της ΝΔ, Ν. Καλλές, εξέδωσε προπαγανδιστικό φυλλάδιο με συνθήματα που αποτελούν αντιγραφή, σχεδόν, από προεκλογικό φυλλάδιο της ΚΝΕ, στις εκλογές του 1996; Να πιστεύει όσα αναγράφονται στο φυλλάδιο μάλλον αποκλείεται, καθότι είναι υποψήφιος ενός κόμματος που δεν τα πιστεύει. Να επιχειρεί να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους της Μαγνησίας, χρησιμοποιώντας φιλολαϊκά συνθήματα, για να "ψαρεύει σε θολά νερά", μας φαίνεται το πιθανότερο. Αλλά ποιος θα τον πιστέψει;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ