Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο οι αποφάσεις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα

Προπαρασκευαστική συνάντηση, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, και ιδιαιτέρως για την απόκτηση του μαχητικού «Γιουροφάιτερ», είχαν χτες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Πάντως, αποφάσεις, τόσο για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, όσο και για την προμήθεια του «Ευρωμαχητικού», αναμένεται να ληφθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών της Κυβερνητικής Επιτροπής, αύριο Πέμπτη. Παράλληλα ο πρωθυπουργός και ο Ακ. Τσοχατζόπουλος συζήτησαν τη σχεδιαζόμενη αμυντική στρατηγική αναθεώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, τη μείωση της στρατιωτικής θητείας και την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων με συστήματα υψηλής τεχνολογίας.

Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, κατά τη διάρκεια της χτεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, που έκανε λόγο «για "κόντρα" μεταξύ των υπουργών Αμυνας και Εθνικής Οικονομίας για το θέμα των εξοπλιστικών κονδυλίων», δήλωσε ότι οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ έχουν σε μεγάλο βαθμό υλοποιηθεί και πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δύο ανδρών είναι άριστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ