Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Αθήνα «παρακολουθεί» την εκλογή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Η διαδικασία της εκλογής του νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων παρακολουθείται ιδιαίτερα στενά από την Αθήνα, καθώς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα επιθυμούσε ο νέος πατριάρχης να βρίσκεται στη σφαίρα της επιρροής του.

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών σύσκεψη, προκειμένου να γίνει «χαρτογράφηση» των υποψηφίων και να αναζητηθούν κομψοί τρόποι προώθησης του «εκλεκτού».

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, θέλοντας να διασκεδάσει την όποια εντύπωση περί ανάμειξης της Αθήνας στη διαδικασία της εκλογής, έκανε χτες την παρακάτω δήλωση:

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις που σχετίζονται με τη διαδικασία εκλογής του νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Χωρίς καμία επέμβαση στην εκλογική διαδικασία, επιθυμούμε ωστόσο να γίνουν σεβαστές ορισμένες βασικές αρχές. Θα πρέπει να διασφαλιστεί, συνέχισε ο Γ. Παπανδρέου, μέσα από την εκλογή, ο ελληνορθόδοξος χαρακτήρας του Πατριαρχείου, το αυτοδιοίκητο και η αυτονομία του. Ο νέος Πατριάρχης, κατέληξε ο Γ. Παπανδρέου, θα πρέπει να συμβάλλει στην ενίσχυση του ρόλου του Πατριαρχείου στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα σε μια περίοδο σημαντικών εξελίξεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ