Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ
Να μεταγραφούν σε ελληνικά πανεπιστήμια

Την άμεση απορρόφησή τους από τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα των Ελλήνων φοιτητών που βρίσκονται στα Πανεπιστήμια της Γιουγκοσλαβίας, απαιτεί ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Βελιγραδίου (ΣΕΦΒ) με ανακοίνωσή του. Ο ΣΕΦΒ, αναφερόμενος στην κατάσταση και τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, επισημαίνει ότι «δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε για τα όσα βροντοφωνάζαμε εμείς και ο λαός μας και το αίτημά μας για μεταγραφή δεν έπαψε ποτέ να διεκδικείται».

Με την ανακοίνωσή του ο Σύλλογος απαιτεί υπεύθυνη ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση για τους κινδύνους που παραμονεύουν, την καλεί να αποτρέψει τους μελλοντικά ενδιαφερόμενους φοιτητές να επιλέξουν τη Γιουγκοσλαβία, ζητάει την επιστροφή των Ελλήνων στρατευμένων από το Κόσσοβο και τη Βοσνία, αλλά και να αναληφθούν οι ευθύνες του ΝΑΤΟ όσο και της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο γιουγκοσλαβικό λαό και να παρθούν όλα τα μέτρα αποκατάστασης της ζημιάς που προκλήθηκε.

Παράλληλα, ο ΣΕΦΒ, αφού κάνει γνωστούς τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν τη συγκεκριμένη χώρα πολλοί νέοι για τη συνέχιση των σπουδών τους (υψηλό επίπεδο σπουδών, υλικοτεχνική υποδομή κ.ά.), καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο για την υπογραφή της στους βομβαρδισμούς της γειτονικής χώρας, αλλά και για την έλλειψη ενημέρωσης προς τους Ελληνες που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στη Γιουγκοσλαβία. Αναφερόμενος στα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα καρκίνου και θανάτου, υπογραμμίζει ότι «οι κινήσεις της κυβέρνησης για μετρήσεις σκοπό έχουν να διασκεδάζουν τις εντυπώσεις. Δεν πείθουν κανένα». «Να καταργηθούν χημικά και πυρηνικά», καταλήγει η ανακοίνωση και δηλώνει την άρνηση των Ελλήνων φοιτητών να «παραμείνουν θύματα πολιτικών σκοπιμοτήτων και των οικονομικών συμφερόντων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ