Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα

  Επιστολή του στρατευμένου Χρήστου Τσαντή, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τους κινδύνους από τη ραδιενεργό ρύπανση στα εδάφη της Γιουγκοσλαβίας, προσπαθεί να ετοιμάσει τη νέα αποστολή Ελλήνων στρατευμένων για να συμμετέχουν στο στρατό κατοχής του ΝΑΤΟ στην περιοχή, συνεχίζονται οι επιστολές αντίστασης από Ελληνες στρατευμένους.

Θυμίζουμε ότι με επιστολές τους στον Τύπο, πριν λίγο καιρό, δυο μέλη του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Πέτρος Αλέπης κι ο Νίκος Κούρος είχαν καταδικάσει αυτό το έγκλημα και τη συμμετοχή της κυβέρνησης. Σήμερα, στρατευμένοι νέοι από το Πολύκαστρο Κιλκίς (506 Μ/ΚΤΠ), την Κομοτηνή (125 ΜΠΠ) και τη Ρόδο (95 ΕΑΝΕΘ), ενώνουν τη φωνή τους με ολόκληρο τον ελληνικό λαό κι αντιστέκονται στην αποστολή φαντάρων έξω από τα σύνορά μας, ενώ καταδικάζουν το τεράστιο έγκλημα που συντελέστηκε στη Γιουγκοσλαβία.

Παράλληλα, ο Χρήστος Τσαντής, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που υπηρετεί στο 95 ΤΕΜΕΘ στη Ρόδο, σημειώνει με επιστολή του ότι οι φαντάροι λένε «όχι» στη δημιουργία μισθοφορικού στρατού, απαιτούν να μη μείνει κανένας φαντάρος εκτός συνόρων και να σταματήσει κάθε παραγωγή, προμήθεια και χρήση πυρηνικών όπλων. Ο «Ρ» παραθέτει παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της επιστολής.

Η επιστολή

«Ανησυχία επικρατεί σε όλους τους συναδέλφους ύστερα από τις επίσημες αποκαλύψεις των κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, και της ελληνικής, για τη χρήση όπλων με ουράνιο στη Γιουγκοσλαβία. Η ανησυχία μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη και από το γεγονός της αποστολής στρατιωτικών τμημάτων για την κατοχή περιοχών της Γιουγκοσλαβίας. Περιοχών που έχουν απ' άκρη σ' άκρη σπαρθεί με ραδιενεργό θάνατο.

Σ' αυτές τις περιοχές η κυβέρνηση μάς καλεί να πάμε να υπηρετήσουμε, προσφέροντας παχυλούς μισθούς σε όσους δηλώσουν την εθελοντική συμμετοχή τους. Στην ουσία, για ένα εξάμηνο καλούν τα παιδιά του ελληνικού λαού, που μαχητικά και μαζικά καταδίκασε το έγκλημα του ΝΑΤΟ ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό, να γίνουν μισθοφόροι του ΝΑΤΟ, συμμετέχοντας στην κατοχή ενός ανεξάρτητου κράτους - μέλους του ΟΗΕ. Ζητούν την εθελοντική μας συμμετοχή, με αντιστάθμισμα βέβαια, τις πολλές χιλιάδες δραχμές που προσφέρουν, γιατί ούτε οι νόμοι, ούτε το Σύνταγμα της πατρίδας μας δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους δράση στον ελληνικό στρατό, γιατί η αποστολή αυτή δεν υπηρετεί λαϊκά συμφέροντα, ούτε βεβαίως γίνεται για την υπεράσπιση των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας.

Η μεγάλη πλειοψηφία των στρατευμένων, θεωρώ ότι είμαστε ενάντια σε τέτοιες αποστολές εκτός συνόρων και αρνούμαστε να τις υπηρετήσουμε. Υπηρετούμε τη θητεία μας για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του λαού, απ' τον οποίο προερχόμαστε και είμαστε κομμάτι του, για τα σύνορα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας την οποία είμαστε διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και θυσία. Και γι' αυτό ερχόμαστε να υπηρετήσουμε και απαιτούμε να εκπαιδευόμαστε ουσιαστικά, ώστε οι ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας να μπορούν να παίζουν αυτό και μόνο το ρόλο.

Οι χιλιάδες στρατευμένοι νέοι που υπηρετούν σήμερα ή που αύριο θα κληθούν να υπηρετήσουν, δεν πρόκειται να συναινέσουν σε τέτοιες εγκληματικές, πολεμικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, πράγμα που το γνωρίζει καλά η ελληνική κυβέρνηση. Γι' αυτό προωθείται η δημιουργία μισθοφορικού στρατού. Ενός στρατού άρτια εκπαιδευμένου και εξοπλισμένου, έτοιμου να χρησιμοποιηθεί άμεσα ενάντια σε γειτονικούς λαούς και γιατί όχι, ακόμα και στον ελληνικό. Ενός στρατού που με μεγάλη δυσκολία θα μπορεί να αρνηθεί να πάει σε αποστολές θανάτου, όπως σήμερα στη Γιουγκοσλαβία που έχει ποτιστεί με ραδιενέργεια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Ενας στρατός που δε θα υπηρετεί τα σύνορα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, αλλά θα προστατεύει τα συμφέροντα των αφεντικών του, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που σε καμιά περίπτωση τα συμφέροντά τους δεν ταυτίζονται με του ελληνικού λαού.

Γι' αυτό λέμε όχι στη δημιουργία μισθοφορικού στρατού. Απαιτούμε τώρα να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από όλες τις περιοχές της Γιουγκοσλαβίας και την Αλβανία. Κανένας Ελληνας στρατευμένος έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας. Κανένας φαντάρος στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. "Οχι" στην παραγωγή, προμήθεια και χρήση πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα και σ' όλο τον κόσμο. Οι στρατευμένοι στο πλευρό του λαού και της νεολαίας δίνουμε τη δική μας απάντηση σ' αυτούς που έσπειραν το θάνατο στα Βαλκάνια.

Στρατιώτης - Τσαντής Χρήστος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, 95 ΤΕΜΕΘ Ρόδος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ