Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΚΟΖΑΝΗ
Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία

Αύριο, στις 8 μ.μ., στην πλατεία της πόλης 

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία οργανώνεται αύριο Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία της Κοζάνης. Στην εκδήλωση, που αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη φορέων της πόλης, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο της πόλης, η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης, η Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Κοζάνης και Σερβίων, η «Αναπτυξιακή» Κοζάνης, το Σωματείο Γουνεργατών Σιάτιστας, η τοπική ΕΛΜΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων Κοζάνης.

Κύρια αιτήματα της κινητοποίησης, όπως διατυπώθηκαν και από τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, είναι η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από Βοσνία και Κόσσοβο, η εγγραφή των Ελλήνων φοιτητών της Γιουγκοσλαβίας σε ελληνικά πανεπιστήμια, να απαγορευτούν και να καταστραφούν τα πυρηνικά και να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Ακόμη να δοθούν διευκρινίσεις για το τι φυλάσσεται στις αποθήκες του ΝΑΤΟ που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς και να δοθούν εξηγήσεις για το είδος των πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται στο πεδίο βολής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σιάτιστας

Τις φιλειρηνικές εκδηλώσεις των πολιτών που εκδηλώνονται αυτό το διάστημα, χαιρετίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σιάτιστας Κοζάνης και, παράλληλα, καταγγέλλει τη σχεδιασμένη, όπως τη χαρακτηρίζει, γενοκτονία του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών της Βαλκανικής.

Το ψήφισμα, που εκδόθηκε στην πρόσφατη συνεδρίασή του, αναφέρει: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Σιάτιστας καταδικάζει για ακόμη μια φορά τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Οι εγκληματικές ευθύνες του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων, που συμφώνησαν για την πραγματοποίηση των βομβαρδισμών, αποκαλύπτει και στους πιο δύσπιστους ότι η γενοκτονία των λαών της Βαλκανικής ήταν σχεδιασμένη από αυτούς που μιλούσαν για τη γενοκτονία των Αλβανών - Κοσσοβάρων.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τη Βοσνία και το Κόσσοβο και να ρυθμιστεί το θέμα των φοιτητών που βρίσκονται εκεί. Να παρθούν μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος στη Γιουγκοσλαβία και το κόστος να καλυφθεί από κονδύλια του ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ