Τετάρτη 24 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Αύριο το παλλαϊκό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο

Στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια  

Αδιάλειπτα, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, τα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Λεκανοπέδιο έχουν ριχτεί στη «μάχη» της προετοιμασίας του παλλαϊκού αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου, που οργανώνεται με πρωτοβουλία των Κομματικών Οργανώσεων Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του Κόμματος, αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια.

Ομιλητές θα είναι: ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο πρύτανης του ΕΜΠ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, ο πρώην υπουργός Γ. - Αλ. Μαγκάκης και ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος.

Με συνεχείς περιοδείες, συγκεντρώσεις και εξορμήσεις, με τη διακίνηση της ανακοίνωσης - κάλεσμα των τριών ΚΟ, αλλά και με αυτοσχέδιες ευφάνταστες και εύστοχες προκηρύξεις, το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο ηχεί σε εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, νεολαιίστικα στέκια, συνοικίες κ.α.

Και πρόκειται κυριολεκτικά για κάλεσμα ζωής, το κάλεσμα για «Δράση Τώρα» που απευθύνουν οι Κομματικές Οργανώσεις. Δράση ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων. Δράση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που φρόντισαν να ισοπεδώσουν τη γειτονική Γιουγκοσλαβία, ανοίγοντας πληγές που μόλις άρχισαν να «αιμορραγούν» με άγνωστο το αν και το πότε θα κλείσουν.

Αυτό το ραδιενεργό έγκλημα καθοσιώσεως που διέπραξαν δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Οπως ατιμώρητοι δεν πρέπει να μείνουν όσοι συνήργησαν, εν προκειμένω η ελληνική κυβέρνηση που φέρει εγκληματικές ευθύνες. Η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής είναι βασική προϋπόθεση στην κατεύθυνση υλοποίησης αιτημάτων όπως να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τη Γιουγκοσλαβία, να μεταγραφούν οι Ελληνες φοιτητές στη Γιουγκοσλαβία σε ελληνικά πανεπιστήμια, να μην υπάρξει καμιά νέα συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα, να φύγει το ίδιο το ΝΑΤΟ από τη χώρα και ολόκληρη τη Βαλκανική.

Η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής είναι το πρώτο σημαντικό βήμα, αναδεικνύεται όμως σε επιτακτική ανάγκη η λαϊκή πάλη να στραφεί στην κατεύθυνση της ανατροπής της, στη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου πάλης. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση των τριών ΚΟ: «Η υπόθεση της ειρήνης, των δικαιωμάτων στη ζωή και το μέλλον είναι στα δικά μας χέρια.

  • Μαζί με το ΚΚΕ χάραξε το δρόμο της Λαϊκής Αντεπίθεσης.
  • Υποστήριξε ενεργά την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
  • Με τη δική σου αγωνιστική συμμετοχή
  • Με ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ - ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΪΚΟ

Ο αγώνας έχει και δύναμη και προοπτική».

Στα πλαίσια της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, από την Κομματική Οργάνωση Αθήνας πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων οι παρακάτω περιοδείες και συγκεντρώσεις:

Περιοδείες σε χώρους δουλιάς

ΣήμεραΤετάρτη:

- Στη Βαρβάκειο Αγορά, στις 10.30 το πρωί, με τον Αχιλ. Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στα Τσαγκαράδικα του Χαϊδαρίου, 12.00 - 13.00, από τον Μ. Σελέκο, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής των Νοτιοδυτικών Συνοικιών.

- Στα ψυγεία Αποστόλου, στις 6.30 π.μ., από τον Δ. Παπαβασιλόπουλο, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών.

- Στον «Σκλαβενίτη» Περιστερίου στις 6 μ.μ. από την Μαρία Ραγκούση, μέλος Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών.

- Στους εργάτες του Δήμου Ν. Ιωνίας, στις 6 π.μ., από τον Γ. Στρατηγό.

- Στους εργάτες του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, στις 6 π.μ., από τον Π. Τσουκαλά.

- Στους εργάτες του Δήμου Ν. Ηρακλείου, στις 6 π.μ., από τον Π. Γκιουλέα.

- Στους εργάτες του Δήμου Μεταμόρφωσης, στις 6 π.μ., από τον Κ. Μαρκέτη.

- Στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», στις 2.30 το μεσημέρι.

- Σε εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ.

Αύριο Πέμπτη:

- Στην ΕΥΔΑΠ Λαοδικείας, στις 7 π.μ., με τον Αχιλ. Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στον ΟΑΕΔ με τον βουλευτή Αντ. Σκυλλάκο.

- Στο ΚΕΠΥΟ στις 11 π.μ. με τον Δ. Αγκαβανάκη.

Ακόμα, περιοδείες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη σε ΠΥΡΚΑΛ, ΣΟΦΤΕΞ, «Σίσερ Πάλκο», «Φυρογένη», «Καζή», «Δράκο Πολέμη», ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, ΑΜΣΤΕΛ, ΗΒΗ, ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ, «Ιντερκοντινένταλ», «Παπουτσάνη», «Παυλίδη», ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ, «Ασημοτεχνική» κ.α.

Συγκεντρώσεις σε χώρους δουλιάς
Σήμερα, Τετάρτη:

- Στον ΟΤΕ Καλλιθέας, στις 9 π.μ.

- Στις 10 το πρωί στην ΥΠΑ, με ομιλητή τον Γ. Νάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 6.30 π.μ., στο εργοτάξιο της Αττικής Οδού, στη Λεωφόρο Κύμης, με ομιλητή τον Δ. Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Πέμπτη:

- Στον αερολιμένα, στις 10 π.μ., με τον Γ. Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στο εργοστάσιο του ΟΣΕ, στις 10 π.μ., με τον Θ. Παφίλη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

- Στο ΤΜΚ του ΟΣΕ, στις 10 π.μ., με τον Τ. Γόντικα, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.

- Στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ, πίσω από το Μέγαρο Μουσικής, στις 6.30 π.μ., με ομιλητή τον Π. Ηλιόπουλο, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ